Megszenvedett a CFR Gibraltáron, de a hazaiak besegítettek


Erre a meccsre érvényes az örök igazság: a győzelem a fontos, a többit felejtsük el.

A vártnál jóval nehezebben ugyan, de nyerni tudott a gibraltári Lincoln Red Imps otthonában a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén, így a román bajnok némileg nyugodtan várhatja az egy hét múlva sorra kerülő hazai visszavágót.

Meglehetősen mostoha és szokatlan körülmények fogadták az erdélyieket a mindössze 5000 fős Victoria Stadionban: a tengerpart közelségére jellemző erős szél és műfű. Mindez láthatóan kedvezett a lelkes amatőröknek, akik a kezdettől fogva igyekeztek nyomást gyakorolni a vendégekre, bizony nem teljesen eredménytelenül. Giedrius Arlauskis egyszer még bravúrral meg tudta akadályozni a hazai gólszerzést, a szünet előtti pillanatokban azonban már a litván is tehetetlen volt – egy háromszögezés után a spanyol Marco Rosa juttatta előnyhöz a Lincoln Red Imps csapatát.

Marius Sumudica vezetőedző nem hitt a szemének és a sajtóértesülések szerint alaposan kikelt magából a szünetben. A jelek szerint fel is rázta játékosait, akik negyed óra elteltével már fordítottak is. Az 52. percben Rúnar Sigurjohnsson beadását Gabriel Debeljuh bólintotta a hálóba, majd hat perccel később a horvát elcsípte Bernardo Lopes csapnivaló hazaadását és megszerezte önmaga és csapata második gólját.

Cseppet sem volt ugyan meggyőző a Kolozsvári CFR – kispadján a 18 éves Hindrich Ottóval -, de nyerni tudott Gibraltáron, így egy lépésre került a csoportkörtől. Na, nem a Bajnokok Ligája csoportkörétől, hanem a Konferencia Ligáétól. Legrosszabb esetben ugyanis oda már biztosan bejut, ha kiejti a Lincoln Red Impset. A „vasutas” azonban a BL-be vágyik, az odavezető út következő állomása pedig a pozsonyi Slovan és a svájci Young Boys párharcának győztese lehet.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei