Történelmi meccs Nagyszombaton – átesett a tűzkeresztségen a Sepsi!


Nem született gól a Sepsi OSK történelmének első hivatalos nemzetközi mérkőzésén.

„Érdekes a világ! 2011-ben a Hidvégi Szpartakusz együttesével csaptunk össze az 5. ligában! Ma, tíz év múlva a Spartak Trnava együttesével mérjük össze erőnket!”, írta saját Facebook-oldalán Diószegi László, a Sepsi OSK megálmodója és tulajdonosa azt megelőzően, hogy a háromszékiek csütörtök délután pályára léphettek rövidke történelmük első hivatalos nemzetközi mérkőzésén, az újonnan életre hívott Konferencia Ligában. A helyszín Nagyszombat volt, az ellenfél pedig a szlovák bajnokság legutóbbi kiírásának ezüstérmese, a Spartak. Érdekes a világ, Nagyszombat és Sepsiszentgyörgy egykor ugyanahhoz az országhoz tartozott. De ezt most hagyjuk.

A megszokottak alapján Niczuly Roland nevével kezdődött a Sepsi összeállítása, az viszont már cseppet sem szokványos, hogy Fedő Hunor Botond is leülhetett a kispadra: a mindössze 17 éves tehetség volt a piros-fehérek harmadik számú kapusa.
Talán némileg meglepően az első félidőben a vendégek voltak veszélyesebbek, elsősorban Rajko Rep és Marius Stefanescu. Mindkét játékos egy-egy távoli lövéssel kínálta meg a hazai kapust (a szlovén légiósé volt a veszélyesebb), majd kettejük összjátékát követően utóbbi lőtt kapásból. Ezzel szemben a hazaiak egyetlen kapu fölé tartó lövést tudtak felmutatni.

A második félidő igazán lüktető játékot hozott, a kapuk ezúttal szinte felváltva voltak veszélyben. Miközben Niczulynak is többször akadt dolga, a székelyföldi gárdából Vitalie Namascan, az fáradhatatlan Rep és Cvetelin Csuncsukov (ollózó mozdulattal) veszélyeztetett.

A mérkőzése vége a hazaiaké volt, főleg miután korábbi játékosuk, Bogdan MItrea a 86. percben megkapta második sárgalapját, ám a Sepsi emberhátrányban sem kapott gólt, így jó eséllyel várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

És ha már Diószegi László bejegyzésével kezdtük cikkünket, zárjuk is azzal: „Bármi fog ma történni, mi már nyertünk! … Egyet mondok nektek: szeressétek csapatunkat, mert bármi történik is ma, ő mindig a miénk marad!”

fotók: www.facebook.com/SpartakTrnava/www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei