Szekszárd is az ellenfelek között


Sorsoltak az Euroligára.

20 klub nevezett a női kosárlabda Euroliga következő idényére. Közülök 14 csapat biztosan a főtáblán szerepel, míg 6 együttes, köztük a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata selejtezőt játszik.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) a földrajzi elhelyezkedés szerint két csoportba sorolta a selejtezőben résztvevőket, így a román bajnok és Román Kupa győztes Sepsi SIC a török Bellona Kayseri és az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen küzd a csoportkörbe jutásért. A másik csoportban a francia Tango Bourges Basket, az olasz Famila Basket Schio és a spanyol Valencia Basket csatázik.

A selejtezők helyszínére csak később derül fény, azonban a háromszékiek vezetősége úgy döntött, hogy megpályázzuk a rendezés jogát. A selejtező mérkőzéseket szeptember 21. és 23. között rendezik. A két csoportgyőztes főtáblára jut, a csoportok második és harmadik helyezettje az Európa Kupában folytatja.

A főtáblán a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburg, a Dinamo Kurszk és az MBA Moszkva, a francia Basket Landes és a Basket Lattes Montpellier, a török Fenerbahce és a Galatasaray, a spanyol CB Avenida és az Uni Girona CB, a Sopron Basket, a cseh ZVVZ USK Praha, a lengyel VBW Arka Gdynia, az olasz Reyer Venezia, valamint a lett TTT Riga szerepel.

A rovat legfrissebb hírei