Érmet akar Tokióból Szőcs Bernadette


A marosvásárhelyi kiválóság sportága mindhárom számában elindulhat – kevesen mondhatják el ezt magukról.

Nem titkoltan éremér utazott Tokióba Szőcs Bernadette! A világranglista 27. helyén álló asztaliteniszező az olimpia megnyitása előtt a román szakszövetségnek adott rövidke videó interjújában elmondta, jó formában érzi magát, ezért bizakodó az esélyeit illetően. Főleg, hogy nem is egy, hanem három esélye is lehet az éremszerzésre.

„Mindenképpen érmet szeretnék nyerni! Jó formában érzem magam, sok időm volt felkészülni. De ez a munka akkor kezdődött, amikor elkezdtem asztaliteniszezni. Gyerekként is az volt az álmom, hogy részt vehessek az olimpián”, mondta a marosvásárhelyi lány.

„ A tehetség önmagában semmire sem elég munka nélkül”, tette hozzá.

Szőcs ráadásul sportágának mind a három számában elindulhat: „Igazi valóra vált álom ez számomra, hiszen az asztaliteniszben három szám van az olimpián, én pedig mindháromban elindulhatok”, mondta a 26 éves versenyző.

Szőcs Ovidiu Ionescu oldalán vegyes párosban mutatkozik majd be az ötkarikás játékokon július 24-én, szombaton, ellenfelük a szlovák Lubomir Pistej-Barbora Balazova duó lesz. Egyéniben 26-án, hétfőn állhat asztalhoz a harmadik fordulóban, így ellenfele egyelőre ismeretlen. Az Európa-bajnok román válogatott tagjaként pedig augusztus elsején Egyiptom mutatkozhat be.

fotó: www.facebook.com/szocs.bernadette

 

A rovat legfrissebb hírei