Eszék ellen kezdenek a csíkiak


Változott a program.

A koronavírus beleszólt a Puskás-Suzuki Kupa menetrendjébe is. Az U17-es nemzetközi labdarúgótornát mától péntekig rendezik Felcsúton, ahol érdekelt lesz az FK Csíkszereda korosztályos csapata is.

A torna el sem kezdődött és máris változás történt. Az A csoportban az FK Csíkszereda, a Bayern München és a Puskás Akadémia mellett a görög Panathinaikosz lett volna érdekelt, ám a görög alakulatnál felütötte a fejét a koronavírus ezért kénytelenek voltak visszalépni.

Helyüket a horvát NK Osijek (Eszék) vette át.

A csíkiak rögtön velük kezdenek, ma 16.45 órától.

Az elutazás előtt a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója mondta el, hogy mit vár el a tornától.

– Megtiszteltetés, és egyben egy nagy kihívás, hogy akadémiánk egy ilyen rangos nemzetközi tornára kapott meghívást, mint a Puskás-Suzuki Kupa. Célunk, hogy minden mérkőzésből a lehető legtöbbet kihozzuk és a tapasztalatokból építkezzünk a jövőben. Minden lejátszott perc, a játéksoknak és a stábnak egy nagyon hasznos tapasztalatszerzés. A torna ugyanakkor egy nagyon jó felmérő, hogy milyen szinten állunk a résztvevő neves klubokhoz képest. Köszönjük a meghívást és nagy izgalommal várjuk a torna kezdetét! – fogalmazott Dusinszki Zoltán.

A rovat legfrissebb hírei