Alig 35 percet tartott Szőcs számára az olimpia egyéniben


A marosvásárhelyi lánynak immár egyetlen esélye maradt, hogy éremmel távozzon Tokióból.

Alighogy elkezdődött, véget is ért Szőcs Bernadette számára a tokiói olimpia egyéniben: az erdélyi asztaliteniszező első mérkőzésén 4-2-re kikapott az amerikai Juan Liutól és kiesett.

 
Nem kezdte jól Szőcs a mérkőzést, az első szettet ugyanis 11-4-re elveszítette. Ezt követően viszont látványosan feljavult a 26 éves versenyző és a következő két szettet egyaránt 11-6-ra megnyerve fordítani is tudott. A következő két játékrészt viszont szoros küzdelemben elveszítette 11-9-re, majd 11-8-ra, a döntő szettre pedig már teljesen elfogyott és 11-3-ra alulmaradt.
Szőcs a világranglistán elfoglalt helyezése alapján rögtön a 3. körben kezdte meg az olimpiai küzdelmet egyéniben, ám első találkozója egyben az utolsónak is bizonyult.
Az erdélyi lány vegyes párosban is rajthoz állt, ám Ovidiu Ionescuval az oldalán a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült. Szőcsnek, aki deklaráltan éremért utazott Tokióba, immár egyetlen esélye maradt céljai megvalósításához: a csapatbajnokság. Románia augusztus elsején Egyiptom ellen kezdi szereplését az olimpián.
 
fotó: www.facebook.com/szocs.bernadette 

 

A rovat legfrissebb hírei