Eszéki siker


Balul elsült csíki rajt.

Óriási megtiszteltetés és egyben kihívás az FK Csíkszereda U17-es csapata számára, hogy ott lehet a Puskás-Suzuki-kupán Felcsúton. A csíki focisok nyitásként az eszékiek ellen kezdték meg szereplésüket.

Az NK Osijek (Eszék) a Panathinaikosz helyett ugrott be a Puskás-Suzuki-kupára. De a mindez egyáltalán nem látszott a pályán, hiszen már az első komolyabb helyzet is az eszékiek előtt adódott, de Becze hatalmas vetődéssel kiöklözte a labdát a támadók elől. A túloldalon Kecskés kapott tökéletes kiugratást, gyönyörűen fektette el az egyik védőt, de hiába hozta ezzel magát tökéletes ziccerbe, nagyon gyatrán gurított kapura és Sajko könnyen védett. A másik oldalon Pekaricot ugratták ki remekül, ő már bent volt a büntetőterületen belül, amikor önzetlenül középre gurított, de Pajic elől becsúszva mentettek. A 21. percben aztán egy szinte veszélytelen helyzetből született meg a 2021-es Puskás-Suzuki-kupa első gólja. Egy szöglet után Pekaric csúsztatott kapura, de a gólvonalon menteni akaró Miklós Norbert olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az becsorgott a hálóba a lába között. Az Eszék vezetése lendületet vitt a meccsbe. A 28. percben Csáki Dániel fejelhetett kapura 10 méterről, de hiába volt tiszta helyzetben, messze mellé bólintott. A túloldalon viszont Sinkovic remek passza után Verhas tökéletesen lőtte ki 20 méterről a hosszút sarkot. Beczének nem volt esélye a kapuja jobb alsó sarkába vágódó labdával szemben. Az első félidőben még szépíthetett volna a székelyföldi gárda. Barsan lecselezte magát az alapvonalig, visszajátszotta a labdát az üresen álló Csákinak, aki senkitől sem zavartatva hét méterről fölé lőtt.

A fordulás után visszajöhetett volna a meccsbe a Csíkszereda, hiszen Orbánt a 16-oson belül buktatta Sinkovic, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Azonban hiába, mert Omar Elsawy félmagasan a kapu jobb oldalára lőtt labdáját kiütötte Sajko. A 46. percben aztán végleg eldőlt a meccs sorsa, hiszen Vrljic nagyon harcosan labdát szerzett, majd egy védővel a nyakán beadta azt, Blazanovic pedig csukafejessel szerezte meg az eszékiek harmadik gólját, a két csereként beállt játékos akciójának a végén. A maradék időben aztán a Csíkszereda legalább a szépítő gólt szerette volna megszerezni. De előbb Csáki ígéretes szabadrúgása ment el a jobb felső sarok mellett. Majd Elsawynak a tizenhatos bal oldali sarkáról csavart labdája a jobb felső fölött. Az utolsó percben aztán Bukvic tette fel az i-re a pontot, hiszen büntetőterületen belül került lövőhelyzetbe és megszerezte az eszékiek negyedik gólját. Az eszékiek teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, még ha az arány egy kicsit túlzó is volt.

Eredmény
NK Osijek (Eszék) – FC Csíkszereda 4–0 (2–0)
Gólszerző:
Pekaric (21. percben), Verhas (30.), Blazanovic (46.), Bukvic (60.)
NK Osijek (Eszék): Sajko – Perkovic (Vrljic, 45.) , Bjelivuk, Prekodravac, Bukvic – Vrbanac (Ivancan, 45.), Baric (Mazar, 54.), Sinkovic (Blazanovic, 45.), Pajic – Verhas, Pekaric (Damjanovic, 57.). Vezetőedző: Ante Bekavac.
FK Csíkszereda: Becze – Precup (Dobre, a szünetben), Simon, Miklós (Bóné, a szünetben), Boni – Orbán, Sebestyén( Csedő, 45.), Barsan (Nagy Botond, a szünetben), Elsawy – Kecskés, Csáki. Vezetőedző: Dusinszki Zoltán

A csíkiak a torna második napján a házigazda Puskás Akadémiával mérkőznek meg, akik nyitásként  2–0-ra verte a Beyern Münchent.

A rovat legfrissebb hírei