Amit tudni kell az európai kupadebütről


Összesen négy erdélyi gárda képviseli a román kézilabdát a nemzetközi porondon.

Miközben a sportrajongók többsége a tokiói olimpia eseményeit követi lélegzetvisszafojtva (amennyiben napi teendőit össze tudja egyeztetni a távol-keleti időzónával), a román kézilabdacsapatok elkezdték a felkészülést a következő szezonra. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában pedig az is eldőlt, mikor és kik ellen kezdik meg szereplésüket a nemzetközi porondon érdekelt együttesek. Köztük négy erdélyi gárda.

Legkorábban a Nagybányai Minaur férfi csapatának lesz jelenése, amely szeptember 11/12-én a bolgár Lokomotiv Gorna Orjahovicával csap össze hazai pályán az EHF Kupában. Amennyiben a 18/19-én esedékes visszavágón sikerül kiharcolni a továbbjutást, akkor a második körben az izraeli Hapoel Asdod lesz az ellenfele október 16/17-én és 18/19-én.

Ugyanebben a sorozatban a Tordai Potaissa a harmadik selejtezőkörben száll harcba.

A lányoknál az Európa Ligában a Nagydisznódi Magura kezd legkorábban, október 16/17-én és 23/24-én a cseh Banik Most lesz a Szeben megyeiek ellenfele. Továbbjutás esetén pedig a Debrecen. Ugyanebben a sorozatban a Nagybányai MInaur egyenesen a csoportban debütál.

Nem a Nagydisznód – Debrecen lehet az egyetlen román-magyar párharc az európai kupaszezon elején, a férfi Európa Ligában ugyanis a Dobrogea Sud Constanta a Csurgóval mérkőzhet.
 

fotó: csminaur.ro/handbal-m/

A rovat legfrissebb hírei