Sepsi SIC: Hazai pályán az Euroligában


Megkapták a rendezést.

Megkapta a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata az Euroliga selejtező körének rendezési jogát a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségtől. A román bajnok és Román Kupa címvédő háromszéki alakulat Európa legrangosabb nemzetközi kupasorozatának selejtezőkörében az első helyen kell végezzen ahhoz, hogy a főtáblára kerüljön.

A Sepsi SIC ehhez a magyat Atomerőmű KSC Szekszrád és a török Bellona Kayseri Basketbol csapatán kell túljusson.

„Klubunk újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhet el, ugyanis Sepsiszentgyörgy és a Sepsi Aréna először adhat otthont Euroliga-selejtezőnek. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség döntése értelmében csapatunk hazai pályán küzdhet az Atomerőmű KSC Szekszárd és a török Bellona Kayseri Basketbol ellen a csoportkörbe jutásért. A mérkőzések szeptember 21. és 23. között lesznek. A csoportgyőztes főtáblára jut, a második és harmadik helyezett az Európa Kupában folytatja. A selejtezőcsoport programját a csütörtöki sorsolás után hozzák nyilvánosságra.” – fogalmaz a Sepsi SIC közleménye.

A háromszékiek a legutóbbi idényben próbálkozhattak, fennállásuk során először, azzal, hogy az Euroliga főtáblájára kerüljenek. A semleges helyszínen, Törökország, megrendezett egymeccses párharcban viszont alulmaradtak a katalán Girona ellen és végül az Európa Kupában szerepelhettek, ahol végül a negyeddöntőig meneteltek.

A rovat legfrissebb hírei