Két pontot ajándékozott a FCSB-nek a Sepsi


A háromszéki gárda csak magának köszönheti, hogy nem hozta el mind a három pontot Bukarestből.

Megtörte három bajnoki óta tartó vereségi sorozatát a Sepsi OSK együttese, amely a Liga 1 hatodik fordulójának záró mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el a FCSB otthonában. Adnan Aganovic a 36. percben szerezte meg a vezetést, amit Florin Tanase az 58. minutumban egalizált. Ugyan nem volt egy eseménydús találkozó, a vendégek egyértelműen közelebb álltak a győzelemhez.

Húsz percet kellett várni az első igazán komoly gólhelyzetre, ekkor Florin Tanase lőtt kapura, de Niczuly Roland magabiztosan hárította a nem túl helyezett, de erős lövést. Mint ahogy a szögletet követő fejest is. A Sepsi a 36. percben találta el először a hazai kaput, ám ekkor Aganovic 20 méteres szabadrúgása utat talált egykori csapata kapujába (0-1).

A második félidő az ezúttal kezdőként helyet kapó Tamás Nándor lövésével kezdődött, de a labda elkerülte a kaput. Nem úgy az 58. percben egy szöglet után Tanase feje, a tavalyi szezon gólkirálya tehát ismét betalált (1-1).

Alig kilenc perccel később a Sepsi ismét átvehette volna a vezetést, amikor Nicolae Paun harcolt ki tizenegyest, ám a korábbi FCSB-játékos Bogdan Mitrea lövését Andrei Vlad hárította. Mint ahogy nagy bravúrral védte Branislav Ninaj az ötös sarkáról leadott lövését is a 87. percben, megmentve ezzel egy pontot a hazaiaknak.

A tavalyi szezon végén még a Kolozsvári CFR-rel bajnoki címet ünneplő Edward Iordanescu tehát döntetlennel mutatkozik be a FCSB kispadján, míg Leo Grozavu együttese két gól nélküli találkozó után szerez ismét gólt és három vereség után ismét pontot. Ezzel együtt a Sepsi az első forduló óta nyeretlen, ám a hétfő esti játékra lehet építeni.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Niczuly végig védte a Sepsi kapuját, Tamás Nándor kezdőként a 89. percig volt a pályán, míg a Csíkszeredától igazolt 19 éves Botorok János első alkalommal került be a meccskeretbe.

Az est másik napján Veres Szilárd a 70. percben lépett pályára a Mioveni színeiben, csapata pedig 1-0-ra legyőzte a másik újonc FCU Craiovát.

fotó: www.facebook.com/AntenaSport

 

A rovat legfrissebb hírei