Bemutatkozott az olimpiai játékok történelmének első hivatalban lévő minisztere


Novák Károly Eduárdra tovább három versenyszám vár még Tokióban.

Kelet-európai idő szerint csütörtök délelőtt bemutatkozott a tokiói paralimpián az ötkarikás versenyek történelmének első hivatalban lévő minisztere, Novák Károly Eduárd. A csíkszeredai kerékpáros a 11. helyen végzett az egy kilométeres időfutamban.

A C 4-5 kategóriában versenyző Novák 1,06918-as időt ért el, mintegy öt másodperccel lemaradva az új világcsúcsot jelentő 1,01-el célba érő spanyol Alfonso Cabello LLamas mögött a 21 főt felsorakoztató mezőnyben. 

"A szerencseszámom és a személyes rekordom ebben a versenyszámban, ami nem tartozik igazán a kedvenceim közé és ahol két kategóriát is egyesítettek, a C4-et és C5-öt. Mindezeknek ellenére, és úgy, hogy nem vagyok egy sprinter, úgy érzem jól teljesítettem, én meg vagyok elégedve az eredménnyel. Most a holnapi próbára összpontosítok, arra, amelyben Londonban aranyat nyertem, és ahol csak a C4-es kategóriával fogok versenyezni. A 11. hely egy olyan futamban, ahol egy világ– és paralimpiai rekordot is döntöttek, számomra öröm és motiváció. Szorítsatok kérlek holnap is! Köszönöm!", írta a verseny után Facebook-oldalán Novák

Románia sportminisztere, aki a 2012-es aranyérmével az ország a mindez idáig egyetlen paralimpiai bajnoka, legközelebb péntek hajnalban áll rajthoz az egyéni üldözőverseny selejtezőjében 04.36-os kezdéssel. A döntő 9.15-kor kezdődik. Ez az a szám, amelyben kilenc évvel ezelőtt Londonban csúcsra ért.

Ezt követően Novák további két számban áll még rajthoz: augusztus 31-én az egyéni indítású időfutamban, majd szeptember 3-án az országúti kerékpárosok mezőnyversenyében.

Romániában a paralimpiai játékokat, egyben Novák versenyeit a Look Sport+ tévécsatornán követhetjük élőben.

fotó: www.facebook.com/EduardCarolNovak
 

A rovat legfrissebb hírei