Románia visszavágott és versenyben maradt


Négy vereség után tudott ismét nyerni a Radoi-csapat.

Tizenegy hónappal azt követően, hogy Románia labdarúgó válogatottja 2-1-es vereséget szenvedett Izlandon és ezzel búcsút kellett intenie az Európa-bajnokságnak, Mirel Radoi szövetségi kapitány csapata visszatért Reykjavíkba – és 2-0-ás győzelmet aratott a 2022-es világbajnoki selejtezők negyedik fordulójában. A visszavágásnak nem csak morális értéke van, sikerével ugyanis Románia tovább reménykedhet a világbajnoki kvalifikációban.

Izland több értékes játékosát, többek között történelmének legeredményesebb (Kolbeinn Sighorsson) és egyik legjobb (Gylfi Sigurdsson) játékosát is nélkülözni kényszerült az egész ittani labdarúgó-közeget megrengető szex botrány miatt. Románia pedig igyekezett élni a helyzettel, az első perctől nekiesett ellenfelének. Deain Sorescu rendkívül élénken játszott a jobb szélen, a legtöbb akcióban benne volt, többszörő maga került helyzetbe. De ugyanúgy elhibázta ezeket, mint Denis Alibec vagy Dennis Man. Nem volt pontosabb a oldalon Birkir Bjarnasson sem, aki az izlandiak legjobbjaként több komoly ziccert alakított ki – de nem tudott kifogni Florin Nita kapuson.

A második félidő elején, a 47. percben aztán némi szerencsével, de nem érdemtelenül Románia megszerezte a vezetést: Nicolae Stanciu kísérlete után a labda egy védőn megpattanva Man elé került, aki közelről a hálóba lőtt. A folytatásban Bjarnasson még próbálkozott, akár ki is egyenlíthetett volna, gólt azonban ismét Románia lőtt, amikor Razvan marin ugratta kis a leshatáron Stanciut, aki higgadtan gurított a hosszú sarokba.

Újabb gól nem született, az eredmény bebiztosítása érdekében Radoi a 88. percben pályára küldte a MOL Fehérvár szatmárnémeti védőjét, Adrian Rust is.

Románia négy vereség után tudott ismét győzni és ez volt a Radoi-korszak első olyan találkozója, amikor a csapat nem kapott gólt. Két győzelemmel és két vereséggel a csapat 6 ponttal a J csoport negyedik helyén áll egyelőre, vasárnap este 21.45-kor pedig az utolsó, pont nélkül álló Liechtensteint fogadja.

Világbajnoki selejtező, J csoport
Izland – Románia 0-2
gólok: Man (47.), Stanciu (84.)
Izland: 13. Runarsson – 2. Saevarsson, 6. Hermansson, 21. I. Bjarnason, 5. Thorarinsson – 8. B. Bjarnason, 4. Palsson, 15. Baldursson (16. Johannesson, 67) – 7. J. Gudmundsson, 9. Kjartansson (19. Thorsteinsson, 67), 10. A. Gudmundsson (22. Gudjohnsen, 79). szöv. kapitány: A. Vidarsson
Románia: 1. Niță – 21. Rațiu (4. Manea, 69), 6. Chiricheș-cpt., 5. Nedelcearu, 22. Camora – 8. Cicâldău (17. Rus, 88), 14. Nedelcu, 23. Stanciu – 20. Man (18. R. Marin, 76), 7. Alibec (9. Markovic, 76), 13. Sorescu (10. Hagi, 69). Szöv. kapitány: Mirel Rădoi

A csoport további eredményei:
Liechtenstein – Németország 0-2
gólok: Werner (41.), Sane (77.)

Észak-Macedónia – Örményország 0-0

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei