CFR: Hat játékos kimaradt az Ekf-ligából


Petrescu nagytakarítása után a Manchester City egykori játékosának is jut hely a keretben.

Alighogy kinevezték, máris nagytakarításba kezdett a Kolozsvári CFR keretében Dan Petrescu vezetőedző: hat játékos is kimaradt az Európai Konferencia-ligába benevezett keretből.

A legmeglepőbb név Giedrius Arlauskasé, aki egyrészt a csapat első számú kapusa volt az utóbbi évek sikerei során, ráadásul a szezon elején hosszabbította meg szerződését a klubbal. Szintén fontos tagja volt a csapatnak a 46-szoros román válogatott Alexandru Chipciu, akinek 260. 000 eurós éves fizetésénél nincs nagyobb az egész bajnokságban. Nem éppen a hosszú távú építkezés magasiskolája, hogy a kiselejtezettek között van három olyan játékos is, akit alig a nyáron igazolt a klub: a belga-marokkói Anas Tahiri, a mali-francia Guessouma Fofana és az elefántcsontparti Ulrich Meleke. A hatodik játékos pedig a korábbi 12-szeres román válogatott, 35 éves IAsmin Latovlevici, aki érkezése óta csak kiegészítő ember volt Kolozsváron.

A hírek szerint ezen játékosoknak elsősorban azért kell távozniuk, mert túlságosan jó kapcsolatot ápoltak az Európa-liga búcsú után menesztett Marian Copilu elnökkel.

Ott van viszont az európai keretben a klub legutóbbi igazolása, Bismark-Adjei Boateng. A 27 éves ghánai középső középpályás egykor a Manchester City akadémiáján nevelkedett, majd megfordult a norvég Stromsgodsetnél, az amerikai Colorado Rapidsnél, legutóbb pedig a finn KuPS játékosa volt. Amely csapatnak színeiben tavaly ősszel játszott a CFR ellen az Európa Liga rájátszásában.

fotó: www.monitorulcj.ro/ cfr1907.ro

 

A rovat legfrissebb hírei