A magyar válogatottról álmodik, a románban játszott


Fennállása első mérkőzését vívta a román U20-as labdarúgó válogatott – keretében három magyarral.

Győzelemmel mutatkozott be a román labdarúgó U20-as válogatott, amely fennállása első mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott Portugália korosztályos csapata ellen. A keretben három erdélyi magyar játékossal: Corbu Mariusszal, Hindrich Ottóval és Szondi Botonddal.

Az U20-as korosztály nem hivatalos, azaz a nemzetközi szövetségek kiírásaiban nem létezik számukra versenykiírás. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) azzal az elgondolással hívta életre néhány hónapja, hogy játék- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítson azoknak a fiataloknak, akik már kiöregedtek az U19-es korosztályból, de az U21-es csapat számára még nem elég érettek.

A bemutatkozó mérkőzésen Bogdan Lobont szövetségi kapitány a 65. percben küldte pályára a Puskás Akadémia játékosát, Marius Corbut (balról az első), míg Hindrich Ottó (Kolozsvári CFR, balról a második) és az utólag behívott Szondi Botond (FK Csíkszereda) a kispadról nézte végig, amint Románia hátrányból fordítva 2-1-re legyőzi Portugáliát.

Közülük Corbu esete a legérdekesebb, a Bákó megyei Magyarcsügésen született középpályás ugyanis korábban elmondta: magyar válogatottságról álmodik…

A győztes gólban elévülhetetlen érdemei voltak a Csíkszereda játékosának, Bogdan Rotarnak, aki a 69. percben büntetőt harcolt ki, amit Robert Mustacu értékesített, feltéve az i-re a pontot azt követően, hogy Stefan Baiaram kiegyenlített Agostinho vezető gólja után.

Az U20-as csapat legközelebb 6-án Angliában lép pályára, majd az ősz folyamán összecsap még Csehországgal, Németországgal, Lengyelországgal és Olaszországgal is.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei