Novák még nem tudja, lesz-e a folytatás


A sportminiszter elbúcsúzott Tokiótól és a paralimpiától.

Egy ezüstéremmel a tarsolyában utazhat haza Tokióból, a paralimpiai játékokról Novák Károly Eduárd. Románia első és mindezidáig egyetlen paralimpiai bajnoka (2012, London) újabb elsőséget tudhat magáénak, ezúttal azonban világviszonylatban: ő az első, aki aktív miniszterként indult el az olimpián vagy paralimpián.

A csütörtöki utolsó versenyszámát követően a saját Faceook-oldalára feltöltött videóüzenetben von mérleget tokiói szerepléséről: 13 évvel az első olimpiája után még mindig a világ legjobbjai közé tartozni a maga kategóriájában érthetően elégedettséggel tölti el a 45 éves kerékpárost. „A paralimpia legfontosabb üzenete azonban, hogy ha valamit tényleg akarunk, azt el is lehet érni”, mondja.

Novák kiemeli, a sportminiszterré való kinevezése adott pillanatban veszélyeztette pályafutását és a tokiói indulását, tekintve, hogy egy ideig le kellett mondania a versenysportról, a versenyzésről.

A csíkszeredai sportember-politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, hittek benne és szorítottak érte, majd politikai síkra terelte üzenetét. „ Hiszek a román sportban és abban, hogy annak helye van a legjobbak között… Hiszek abban, hogy a Nemzeti Sportstratégia révén minél több gyerek eljuthat majd oda, ahol a világ legjobbjai vannak”.

Hogy ő maga lesz-e még ott, a világ legjobbjai között, arra egyelőre nem tudott válaszolni. „Nem tudom, ez volt-e az utolsó versenyem! Egyelőre azt tudom, hogy ez az út vége és nagyon örülök annak az ezüstéremnek, amit Tokióban szereztem”, fogalmazott.

fotó: www.facebook.com/EduardCarolNovak

 

A rovat legfrissebb hírei