Fodor, Bicsak és a többiek - A VSK elkezdte a felkészülést


Egy biztos: az „örök ezüstérmest” nem lehet hosszú távú stabilitással vádolni.

Szombaton elkezdte felkészülését a 2021-2022-es bajnoki idényre a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata. Egy biztos: az „örök ezüstérmest” nem lehet hosszú távú stabilitással vádolni. Legalábbis ami a keretet illeti, hiszen az szinte teljesen kicserélődött. Ami viszont nem változott, az a cél: valahogy letaszítani a trónról a Sepsi SIC együttesét.

Miguel Lopez edzőnek szinte teljesen új csapatot kell építenie, a keretbe nem kevesebb, mint tizenegy új játékos érkezett: hat romániai – köztük két magyar nemzetiségű – és öt légiós.
Ketten is Aradról érkeznek: a 30 éves Fodor Márta és a 27 éves Dora Ardelean. A legfiatalabb érkező az Alexandriától igazolt Paloma Cucu, aki még csak 18 éves, de hasonlóan fiatal és tehetséges a Kézdivásárhelyről elcsábított Biszak Boglárka is. Szintén a hazai játékosok sorát erősíti a 3x3-as kosárlabdában is jeleskedő, 30 éves Ana Muraru, valamint a 26 éves Selena Kirberg, aki korábban megfordult Alexandrián, Temesváron, Galacon, Konstancán, továbbá Montenegróban, legutóbb pedig az albám Flamurtari Vlorében játszott.

Tavaly a Zalaegerszeg legjobbjának választották a 27 éves bosnyák Miljana Dzombetát, a 175 centiméteres játékos a következő szezonban már a VSK-t erősíti. Szintén 27 éves az amerikai Sierra Moore, aki Spanyolországban és Paraguayban is légióskodott már, legutóbb pedig az Esteponát erősítette Hispániában. Hozzá hasonlóan az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot Sparkle Taylor, a 26 éves játékos a Monarch együttesétől érkezik, de ő is játszott már korábban külföldön: Cipruson és Spanyolországban.

A legkacifántosabb utat Katarina „Katya” Vukovics járta be. A szerbiai Szendrőn született 27 éves játékos megfordult ugyanis hazáján kívül Argentínában, Spanyolországban és Németországban, az előző szezonban pedig a lengyel Sosnowiec együttesét erősítette.

Végül, de nem utolsó sorban az amerikai Wisconsin Glo csapatától érkezett a twitter-bejegyzései alapján rendkívül csinos, és elbűvölő mosolyú 26 éves Stephanie Kostowicz (fotó) is, aki hazáján kívül Görögországban és Magyarországon is szerepelt korábban.

fotók: twitter.com/st3phyk/www.fiba.basketball

 

A rovat legfrissebb hírei