Nagyváradi ezüst, Temesvári arany a BL-ben


A két erdélyi csapat remekelt az Olaszországban rendezett minifoci Bajnokok Ligájában.

Erdély a minifoci európai központja! Talán túlzás ez a kijelentés, az viszont tény, hogy a múlt héten Olaszországban, pontosabban Rimini megyében rendezett Bajnokok Ligájában a Nagyváradi AEK ezüst, az öregfiúk kategóriában pedig a MAV Glissando Temesvár aranyérmet szerzett – soraiban többek között Bokor Tiborral.

A Riminiben rendezett 18 csapatos tornán az AEK – soraiban néhány, a román nagypályás bajnokság második osztályában szereplő játékossal – a csoportban 3-2-re győzte le a cseh Olmouc együttesét, majd gól nélküli döntetlent játszott a magyar Todor Pet Bau gárdájával. A nyolcaddöntőben 2-0-val jutottak túl a moldvai Ecoluxon, a negyeddöntőben 1-1 után büntetőkkel a cseh Pardubicén, majd az elődöntőben 2-0-ra a moldvai Mold Progres Burlesti-en.

A döntőben az a budapesti Mad Dogs várt az erdélyiekre, amely korábban a bolgár Fenix elleni 10-5-ös győzelemmel, valamint a cseh bajnok BKMK elleni 2-2-vel csoportelsőként jutott tovább. A nyolcaddöntőben a lengyel Ankier legyőzése sem jelentett gondot (4-1), majd a nyolc között az a cseh gárda következett, amellyel a csoportkörben döntetlent játszott a magyar csapat. Itt viszont már 3-1-re győzött a Mad Dogs, amely az elődöntőben 4-3-ra verte a bosnyák bajnok Sensu Al Hana együttesét.

A döntőben aztán a rendes játékidő 3-3-al végződött, büntetőkkel azonban a budapesti gárda bizonyult jobbnak, így megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A szomszédos Misano Adriaticóban az öregfiúk tornája zajlott, amely kategóriában viszont már nem tudta útját állni senki az erdélyi gárdának. A temesváriak előbb 3-0-ra verték a szlovák Bártfát, majd 3-2-re az olasz Super Club AS-t, következett egy 2-2-es döntetlen a bolgár Hasove Szófia ellen, majd a szlovák Citron Martin elleni 5-1-es győzelem azt jelentette, a MAV Glissando fiatalos öregfiúi megnyerték a Bajnokok Ligáját.

Végezetül megjegyeznénk, a minifutballt 5+1-es felállásban, 4x2-es kapura játsszák kispályán.

fotók: www.facebook.com/MinifotbalRomania

 

A rovat legfrissebb hírei