Nyolc bajnoki cím távozott egy órán belül a CFR-től


Két játékosától is megvált a Kolozsvári CFR együttese.

Kolozsváron elkezdődött a sajtó által már napok óta belengetett nagytakarítás! Kedden ugyanis bejelentette a legutóbbi négy bajnoki címet bezsebelő CFR, hogy felbontotta Iasmin Latovlevici és Alexnadru Ionita szerződését. Egy nappal a romániai átigazolási időszak lezárulta után…

Kettejük közül mindenképpen Latovlevici a nagyobb név, a 35 éves bal oldali védő ugyanis ötszörös bajnoknak mondhatja magát: háromszor nyert a FCSB-vel, egyszer a CFR-rel, egyszer pedig a török Galatasaray-jal. A korábbi 12-szeres válogatott játékos ezen kívül egy román Szuperkupát is nyert a kolozsváriakkal, ahová októberben érkezett Kisvárdáról. A „vasutasok” bordó-fehér mezét 16-szor ölthette magára és egy gólt szerzett.

Egy órával később aztán a CFR bejelentette, Ionitával is szerződést bontott. A 26 éves támadó a klub utóbbi éveinek egyik legnagyobb buktája: 2018-ban egy millió eurót fizettek érte az Astrának. A nagy tehetségnek kikiáltott, akkor már egyszeres román válogatott játékos azóta megfordult kölcsönben a CSU Craiovánál és az Astránál is. A CFR színeiben 40 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken 3 gólt szerzett. Ezzel együtt két bajnoki címet is nyert Kolozsváron – egyet pedig az Astrával.

fotók: www.facebook.com/cfr1907/

A rovat legfrissebb hírei