A másodosztályon át vezet az út az élvonlba


Kialakultak a csoportok.

A Román Kézilabda Szövetség elkészítette a női és a férfi másodosztály csoportbeosztását. Mindkét nemben képviselve van Székelyudvarhely.

A férfiak mezőnyében viszont már nem az elmúlt években jól megszokott Székelyudvarhelyi Szejke SK néven játszanak, hanem Székelyudvarhelyi Városi Sportklub néven. Egyelőre semmit nem lehet tudni a csapat keretéről, illetve szakmai stábról.

Az viszont biztos, hogy a jelentkező csapatokat négy csoportba sorolták földrajzi kritériumok szerint. Ez alapján a Székelyudvarhelyi VSK a D csoportba kapott besorolást, akárcsak a Segesvári CNE, a Segesvári VSK, a Nagybányai Minaur II, a Kolozsvári U II, a Vidombáki Sporting, a Fogarasi VSK és a Tordai Potaissa II.

Az is biztos, hogy az első ligában szereplő alakulatok szatelit csapatai nem juthatnak fel a Bölények Ligájába és a kiírás rájátszásában sem vehetnek részt. Így az udvarhelyiek csoportjából csak a két segesvári alakulat a Vidombák, a Fogaras és a VSK juthat rájátszásba.

A bajnokság során a csoporton belül mindenki játszik mindenkivel. A rájátszásba a csoportok első két helyezettjei jutnak, ahol újabb oda-visszavágó kör lesz. Az első két helyezett egyenes ágon feljut az első osztályba, míg a 3-4. helyezettek selejtezőt játszanak.

A lányoknál két csoportot alakított ki a szakszövetség a legtöbb csapat nagy elégedetlenkedésére. A Székelyudvarhelyi HC Harghita a B csoportba kapott besorolást a Tonic Nagyvárad, a Nagybányai CNOPJ, az Amy Slatina, a Kolozsvári U, a Marosvásárhelyi Arena, a Tordai Liviu Rebreanu, a Segesvári CSU, a Resicabványai CSU, a Nagyváradi CSU, a CSM Târgu Jiu, a CNE Râmnicu Vâlcea és a Besztercei Gloria II mellé.

A hölgyek csoporton belül letudnak egy oda-visszavágó kört, majd a két csoport legjobb négy helyezettje jut a rájátszásba. Itt párba sorolva egyenes kiesési rendszerbe mennek a döntőig a felek.

A férfi másodosztály csoportjai
A csoport: CSM II Bákó, HC II Buzău, Magnum Botoșani, CSU Galac, CSM II Vaslui, Politehnica Jászávásár, CSU II Suceava, CSM II Focșani.
B csoport: CS Medgidia, Dinamo II Bukarest, CSM II Bukarest, CNOPJ Bukarest, Steaua II Bukuarest, HC Dobrogea Sud II Konstanca, CSM II Alexandria, CSU Pitești, AHM Călărași.
C csoport: SCM Poli II Temesvár, Nagyváradi VSK, AHC Drobeta Turnu Severin, CSU Târgu Jiu, CSU Craiova, Nagyszentmiklósi Unirea, CSU Poli Temesvár, Resicabányai VSK.
D csoport: Segesvári CNE, Segesvári VSK, Székelyudvarhelyi VSK, Nagybányai Minaur II, Kolozsvári U II, Vidombáki Sporting, Fogarasi VSK, Tordai Potaissa II.

A női másodosztály csoportjai
A csoport: CSM Unirea Slobozia, CSM Roman, CSM II Bukarest, CSU Neptun Konstanca, Activ Prahova Ploiești, Sepsiszentgyörgyi Kiválósági Központ, HCF Piatra Neamț, Știința Bákó, Danubius Călărași, CSM Galac, Școala 181 Bukarest, CSM Corona Brassó, Spartac Bukarest, CSM Bákó.
B csoport: Székelyudvarhelyi HC Harghita, Tonic Nagyvárad, Nagybányai CNOPJ, Amy Slatina, Kolozsvári U, Marosvásárhelyi Arena, Tordai Liviu Rebreanu, Segesvári CSU, Resicabványai CSU, Nagyváradi CSU, CSM Târgu Jiu, CNE Râmnicu Vâlcea, Besztercei Gloria II.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei