Csúcsrangadó már a második fordulóban


Elkészült a román női kosárlabda bajnokság és Román Kupa programja.

Nem lesz sétagalopp a bajnokság kezdete a Sepsi SIC és a Szatmárnémeti VSK lányai számára, az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság második fordulójában rögtön összecsap ugyanis a címvédő és az ezüstérmes, méghozzá Szatmárnémetiben. A Román Kupában viszont „pihenéssel” kezd a mezőnyt uraló két gárda, derült ki a Marosvásárhelyen megtartott sorsoláson.

A 2021-2022-es idény a Román Kupa első fordulójával startol szeptember 25. és 29-én, ebben azonban a sepsiszentgyörgyiek és a szatmáriak nem érintettek, kiemeltként ugyanis rögtön a második körben kezdenek december 29-én és január 5-én. A Román Kupa kiírása szerint oda-visszavágós rendszerben kvalifikálhatják magukat a csapatok a négyes döntőbe. Amelynek időpontja van, méghozzá február 26. és 27., helyszíne azonban egyelőre nincs.

A Maros-parti városban elkészült a Nemzeti Liga odavágóinak programja is. Az élvonalban a jelen állás szerint 14 csapat indul, igaz, a Gyulafehérvár és a Botosani helyzete egyelőre kérdéses. Ami biztos, hogy visszatért a Marosvásárhelyi Sirius, visszalépett viszont a Nagyvárad.

Ami a programot illeti, az ezüstérmes Szatmárnémeti VSK Bukarestben kezd az Agronomia ellen, a címvédő Sepsi pedig a Botosanit fogadja. A második fordulóban aztán következik a VSK - Sepsi csúcsrangadó.

A bajnokság október 3-án kezdődik.

Íme a Román Kupa első fordulójának párosítása:
Marosvásárhelyi Sirius Targu Mures – AC Triumf Botosani
CSM Alexandria – Gyulafehérvár
Kézdivásárhelyi KSE – Aradi FCC Baschet UAV
CS Agronomia Bukarest – Brassói CSU Olimpia
CSM Targoviste – CS Rapid Bukarest
Kolozsvári CS Universitatea– Phoenix CSU Simona Halep Konstanca

A rovat legfrissebb hírei