Fehérorosz legendával lett teljes a Sportklub kerete


Készen a rajtra.

Neves játékossal töltötte fel és zárta le a keretének a kiépítését a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A kék-fehérekhez igazolt a fehérorosz legenda Szergej Kosztyicin. A játékost már a tavalyi szezonban is hírbe hozták a csíkiakkal, ám akkor a játékos a Bratislava (Pozsony) Capitalst választotta.

A kék-fehérek szerénykedve, pár mondatban jelentették be az új igazolást:

A klubhoz méltó igazolást szeretnénk bejelenteni.
Örömmel jelentjük, hogy a 2021-22 es szezonban csapatunkat erősíti Sergei Kostytsin!
A belarusz válogatott támadó az ICHL-ből érkezik hozzánk hat NHL és hét KHL szezon rutinjával a tarsolyban. Vele lett teljes a keretünk, készen állunk a szezonra.
Boldogok vagyunk, hogy minket választott!


– áll a Sportklub közleményében.

Nem úgy a szurkolók, akik egy méltató jegyzetben jelezték, hogy nem akárki érkezik Csíkszeredába!

– A 34 éves csatár a maga 183 cm magasságával és 93 kg-jával tekintélyt parancsoló fizikummal rendelkezik, és ha a múltját tekintjük, elmondhatjuk, az Erste Liga történetének egyik legnagyobb sztárját sikerült Székelyföldre csábítanunk. 15 évesen már a fehérorosz élvonalban játszhatott, és hazája U18-as nemzeti csapatában is szerepelhetett. 18 évesen már Észak-Amerika egyik top utánpótlás ligájában, az OHL-ben kergette a pakkot, és már első idényében pont/meccses átlag fölött termelt. Következő szezonban tovább javult teljesítménye, 75 összecsapáson káprázatos 152 pontot szorgoskodott össze, így nem is volt csoda, hogy a korábban őt a draft során megszerző Montréal Canadiens színeiben az NHL-ben is szóhoz jutott. Ekkor még mindig csak 20 éves volt, és már első idényében tiszteletre méltó teljesítményt mutatott (64 meccs, 35 pont). A világ legmagasabb szintű bajnokságában 6 évet töltött, az összesen lejátszott 393 mérkőzés során 191 pontot jegyzett, legjobb szezonját a Nashville Predatorsnál futotta, ahol 50 egységet jegyeztek a neve mellé. Az NHL után a KHL-be szerződött, itt több csapatnál is megfordult (Avangard Omszk, Ak Barsz Kazany, Torpedo Nyizsnyij Novgorod, Dinamo Minszk), és az itt eltöltött 7 esztendő alatt impozáns mérleggel büszkélkedhet, 191 pontot jegyezvén. Utolsó KHL-mérkőzését 2019 januárjában játszotta, Minszkben, ezt követően két műtéten is átesett, így csak az elmúlt idényben léphetett ismét jégre, amikor is a pozsonyi Capitals ICEHL csapatánál kötelezte el magát. Az alapszakaszban nyújtott visszafogottabb teljesítményt követően a rájátszásban újfent magára talált, közel pont/meccses átlagot produkálva. Teljesítményére hazája nemzeti csapata is felfigyelt, így ismét képviselhette Fehéroroszországot az A csoportos világbajnokságon. Szergej egész karrierje során majdnem minden évben magára öltötte a piros-zöld nemzeti mezt, világbajnokságokon és olimpián is képviselve hazáját, valamint ponterős játékával rendre hozzájárult az elért eredményekhez. Emberi kvalitásait jól igazolja, hogy a KHL-ben két idény során is mezén viselhette a csapatkapitányi C betűt.
Ritkán látni test közelből ilyen pedigréjű játékost, most ez azonban megadatik minden Erste Liga csapat szurkolójának, de lesz akinek kevésbé lesz örömteli végig nézni, amint Szergej túljár kapusuk eszén, a Sportklub szurkolói azonban újabb bizonyítékot kaptak arra, hogy a csapat vezetősége egész nyáron azon ügyködött, hogy idén még inkább mi legyünk a legesélyesebb csapat minden sorozatban. A valaha volt legerősebb keret lassan teljes, és bizakodva nézhetünk az előttünk álló idény elé.

Fotó: hockey.by

A rovat legfrissebb hírei