Ismét bajnoki aranyat nyerne a Sportklub


A Brassó és a Gyergyó dobogóra állna.

Rendhagyó sajtótájékoztatóval vette kezdetét a jégkorong Erste Liga 2021/2022-es idénye. Szőke Álmos ligaelnök szerint sikerült előrelépni és fejlődni az előző szezonban is. A meccsek kétharmada szoros küzdelemben dőlt el, a rájátszás is kiélezett csatákat hozott. Reméli, hogy idén végig lehetnek nézők a mérkőzéseken, és hasonló izgalmakat láthatnak. A DVTK Jegesmedvék visszatérését, az új győri klubot és az FTC-Telekom első nézők előtti teljes szezonját a Tüskecsarnokban mind fontos fejleménynek nevezte.

A lebonyolításról elmondta, nem lesz középszakasz, az első hat helyezett a rájátszásba jut, a 7-10.-ek pedig playoff-kvalifikációs párharcot játszanak három nyert meccsig.

Szabados Richárd, a liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője szerint pikáns és izgalmas bajnokság elé nézünk. Örömtelinek nevezte, hogy a nézők visszatérhetnek a csarnokokba, és azt is, hogy új együttesek is indulnak.

„A legfontosabb cél, hogy népszerűbb legyen a magyar jégkorong, ezt a nézők számán lehet lemérni. Újdonság, hogy minden klub első hazai meccse ingyenesen lesz megtekinthető. Továbbá olyan városokat is bekapcsolunk a vérkeringésbe, ahol nincs felnőttcsapat, Zalaegerszegen és Ajkán is lesz találkozó, ezek mellé roadshow-t, más programokat szervezünk” – jelentette be, hozzátéve, a klubok több eszközre is pályázhatnak, hogy jobban kiszolgálják a szurkolóikat. Az új szezonban szurkolói mentorprogram is indul, az ebben kiválasztottak csatornaként működnek a csapat és a nézők között, a cél az, hogy minél több embert kicsábítsanak a meccsekre.

Minden jó, ha a vége jó – mondta az alelnök a Brassó indulása körüli helyzetről. A csapat emeli a liga színvonalát, és azzal hárult el az akadály a nevezése elől, hogy már nem támasztott olyan feltételeket, mint korábban.

Szabados Richárd megerősítette: az Erste Bank továbbra is a liga mögött áll.

A Csíkszeredai Sportklub képviseletében Sprencz István csapatmenedzser elmondta, a címvédés a cél, de tudja, hogy mindenki a bajnokot szeretné megverni. Az együttes megerősítette a hazai magot, minőségi légiósokat igazolt, köztük a volt NHL-es Szergej Kosztyicint, és még két külföldi játékost szerződtethet is. Készen állunk az új szezonra, reméljük, hogy izgalmas és kiélezett lesz – emelte ki.

A Gyergyói HK általános igazgatója, Bereczky Szilárd örömét fejezte ki, hogy visszatérhetnek a nézők, akik nagy pluszt jelentenek. Úgy érzi, hogy minden csapat sokat erősített, és reméli, kemény és férfias harcban dől el, hogy ki lesz a legjobb. A GYHK az új idényben a dobogóra vágyik.

A Brassó részéről Mihály Árpád csapatmenedzser azt mondta, az előző majdnem tökéletes szezon volt a számukra, és örülnek, hogy újra az Erste Ligában indulhatnak. Tudja, hogy nehéz lesz meghaladni a tavalyi eredményeket, de igyekeznek ütőképes csapatot kiállítani, és a még hiányzó Erste Liga-aranyérmet megszerezni.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei