Gyergyói helytállás Székesfehérváron


Túl az utolsó felkészülési meccsen.

Négy felkészülési meccsel hangolt a Gyergyói HK jégkorongcsapata a jövő hétvégén kezdődő 2021/2022-es idényre. A piros-fehérek nyitásként szoros 2–0-s vereséget szenvedtek a szlovák Tippsport ligában szereplő Érsekújvártól, majd két gólzáporos meccset húztak be a Dunaújvárosi Acélbikák (8–3) és a Győri ETO HC (7–4) ellen.

Zárásként az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán szerepeltek, ahol a házigazda, osztrák bajnokságban szereplő. Hydro Fehérvár AV19 volt az ellenfél.

A Szilassy Zoltán által dirigált és a tavalyi idényhez képest alaposan megerősített gyergyói csapat egyáltalán nem kezdett megilletődötten. Sőt az első percek abszolút róluk szóltak. Az idő előrehaladtával végül a fehérváriak előbb kiegyenlítették a játék képét, majd átvették az irányítást. De a kapusok tették a dolgukat. A képlet nem változott a második felvonásra sem. A felek szinte pontosan lemásolták az első felvonásban látottakat. Hullámzó perceknek lehettünk szemtanúi, hol az egyik, hol a másik csapat dominanciájával. Gól viszont továbbra sem volt.

A záró harmad kiegyenlített játékot hozott. A gólcsendet végül Hári János törte meg egy pontos lökettel, majd alig három perc múlva Jacobs duplázta meg a hazai előnyt. Innentől kezdve viszont a GYHK-nak nem volt esélye visszajönni a meccsbe és szemmel láthatóan fáradni is kezdtek.

A játék képéből kiindulva kijelenthető, hogy a GYHK sokkal kiegyensúlyozottabb játékot mutatott, mint az előző idényben, így joggal reménykedhetnek az előzetes kitűzött célok elérésében.

Eredmény
Hydro Fehérvár AV19 – Gyergyói HK 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)
Gólszerzők:
Hári J. (49.), Jacobs (52.).
A GYHK felállítása: Rinne (Ruczuj) – Haaranen, Kozma, Orbán, Sylvestre, Bodó – Saari, Fejes, Vincze, Tranca, Sárpátky – Ferencz Csibi, Imre, Szabó, Silló, Szigeti – Péter, Tódor, Vincze, Császár, Biró G.

Fotó: Hydro Fehérvár AV19 / facebook

A rovat legfrissebb hírei