Kettőből kettő


Háromgólos hátrányból fordítottak.

Csonka fordulóval folytatódott a román teremlabdarúgó-bajnokság második fordulója.

A játéknap első meccse, amelyen a Kolozsvári Clujana a CS Ciorasti csaptát fogadta volna elmaradt, míg a Luceafarul Buzau szabadnapos volt.

Így a nyitó mérkőzést az FK Székelyudvarhely és az újonc ám tapasztalt és jó erőkből álló Temesvári CFR vívta. Az első fordulóban az udvarhelyiek 7–5-ös győzelmet könyveltek el a CS Ciorasti vendégeként, míg a bánságiak hazai pályán egy fordulatos meccsen 6–5-ös győzelmet arattak a Lucefarul Buzau ellen.

A két hárompontos csapat meccsét azonban a vendégek kezdték sokkal jobban és nem utolsósorban határozottabban a Rákóczi Sportcentrumban, legalábbis az eredményesség szempontjából.

Alig 13 perc alatt ugyanis a vendégek három gólt rámoltak be a hazai kapuba. A sort az edző-játékos – a román válogatott korábbi szövetségi kapitánya – Lupu kezdte, majd jött Plopeanu és végül Matei.

Az FK ekkor megrázta magát. Szécsi viszont előbb még büntetőt rontott, de a 16. percben Bálint Andor az újabb nagy büntetőt már nem rontotta el. Alig fél perc múlva Szécsi mínusz egyre hozta fel csapatát. A félidő hajrájához közeledve több nagy ziccer is kimaradt mindkét kapu előtt.

A második félidőre az erővel takarékoskodni igyekvő temesváriak átadták a kezdeményezést. Jöttek is a hazai lehetőségek. Kanyó és Kedei a kapufát találták el, de Grigorasnak is volt tennivalója.

A mérkőzés hajrájára rálépve jött az egyenlítés: Miklós lövése talált utat magának a hálóba. A Temesvár teljesen beszorult, alig-alig tudták átlépni a félpályát és jött is a kegyelemdöfés. A 36. percben Tankó Levente góljával már meg is volta a vezetést, hogy végül Balázsi és Bálint is mellé tegye a maga góljait a biztos udvarhelyi siker érdekében.

A forduló rangadóját kedden 18 órától rendezik Déván, ahol a házigazda Autobergamo a Galaci Unitedet fogadja.

Eredmény, 2. forduló
FK Székelyudvarhely – Temesvári CFR 6–4 (2–3)
Gólszerzők
: Bálint (16., nagybüntető, 40.), Szécsi (17.), Miklós (32.), Tankó (36.), Balázsi (38.), illetve Lupu (6.), Plopeanu (12.), Matei (13., 40.).

Fotó: Futsal Klub Székelyudvarhely / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei