Csíkszereda köszöntötte olimpiai ezüstérmes sportolóját


Méltó módon fogadták Novák Károly Eduárdot.

45 évesen lett paralimpiai ezüstrémes a Tokiói ötkarikás játékokon Novák Károly Eduárd. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala hazatérése alkalmából méltó köszöntésben igyekezett részesíteni a kiváló sportolót, aki nem mellesleg Sport- és Ifjúsági miniszter is.

A Vár-téren rendezett fogadtatásra számos sportrajongó érkezett ki, ahol Kádár Zoltán a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa köszöntötte a Novák Károly Eduárdot. Amelyet követően Sógor Enikő Csíkszereda alpolgármestere méltató köszöntése követett, hogy végül Vajda Szidónia székelyudvarhelyi sakkozó is köszöntse.

A fogadtatás részét képezte egy rövid beszélgetés is, amely során Kádár Zoltán faggatta a sportolót és egyben minisztert.

Novák Károly Eduárd elmondása szerint nagyon nehéz volt az elmúlt fél éve, hiszen a rengeteg munka mellett az olimpiára is készülnie kellett. Ugyanakkor megjegyezte, hogy még nem kíván nyilatkozatba bocsátkozni a jövőt illetően és még kivár, hiszen Párizs már itt van a nyakunkon.

Az esemény zárásaként köszöntötték Novák Ede edzőjét az olasz Cristiano Valoppit, illetve segítőjét Sebestyén Szabolcsot is.

A rovat legfrissebb hírei