Szünet után fordított az FK


Megtört a jég.

Egy meccset rendeztek a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának 6. fordulójának hétfői játéknapján, amelyen az eddig még nyeretlen és pontot sem szerző FK Csíkszereda az ötödik helyen álló Kolozsvári U-t fogadta.

Bár a bajnokságban nagy volt a szakadék a két csapat között, az némi reményt adott a csíkiaknak, hogy míg ők a Román Kupában simán vették az akadályt, addig a kolozsváriak meglepő vereséget szenvedtek a harmadik ligás Nagyváradi NAC-tól.

A találkozóra mintegy 40 fős vendégszurkoló is érkezett és tőlük volt hangos a csíkszeredai lelátó, hiszen a szigorú járványügyi szabályoknak nem tudott megfelelni a hazai szurkoló tábor. Az oltakozási hajlandóság igencsak alacsony Csíkszeredában és úgy egyáltalán Székelyföldön.

A mérkőzés hazai akcióval indult miután Vereguț fejesét Gorcea nehezen, de a keresztléc fölé tolta. Nem sokkal később Boiciuc került helyzetbe, de elcsúszott. Közben az U szurkolói rázendítettek a „Románia-Románia” rigmusra. A 16. percben egy védelmi hibát követően Hora egyedül maradt ziccerben, Gyenge bravúrral hárított, majd nem sokkal később Takács állított meg egymaga egy újabb rohamot. A 22. percben egy csíki támadást követően Jebari veszített labdát a tizenhatos előtt, ezt kihasználva gyors ellentámadásba lendültek a vendégek, Blejdea futott nagyot a hosszú alsót célozta meg ám kísérlete mellé ment. Három perc múlva már nincs mese, Gîț jobboldali lapos beadását Hora értékesítette.

A gólt követően ismét építkezni kezdett az FK, előbb Jelena találta el az oldalhálót, majd egy szögletet követően Vereguț fejesét fogta a kapus.

Szünet után Vereguț helyett érkezik Bărăbaș Marius, aki legutóbb a Románia Kupában gólpasszal és góllal vette ki részét a csíki sikerből. Most is jól szállt be, első labdaérintéséből egyenlített.

A folytatásban előbb Kovács kapáslövése suhant el a kolozsvári kapu mellett, majd Takács is próbálkozott, de ő sem járt sikerrel. A 61. percben ismét Gál-Andrezly küzdött nagyot, jókor gurított Jebari elé, aki élt a lehetőséggel.

A 78. percben felszisszenhettek a csíkiak, hiszen a a csereként érkező Pîrvulescu mintegy négy méterről oldalkapufát rúgott. Minden jó ha a vége jó. A 86. percben Jebari indította Gál-Andrezlyt, aki ezúttal Jelenát szolgálta ki remekül és a gólerős csatár hidegvérrel gurította be a győztes találatot.

Öt vereség után végre megtört a jég csíki szempontból és három helyet sikerült előrelépni a bajnoki tabellán.

Liga 2., 6. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 3–1 (0–1)
Gólszerzők
: Bărăbaș (47.), Jebari (61.), Jelena (86.) illetve Hora (25.).
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Vereguț (Bărăbaș 46.), Bor, Csürös, Kovács, Jebari (Szondi 90+3), Gál-Andrezly, Schieb (Ivanovici 61.), Jelena (Bara 87.).
Kolozsvári Universitatea: Gorcea – Gîț, Gugu, Vomir, Mitrea, Hora (Voinea 81.), Dican, Haită, Blejdea (Pîrvulescu 67.), Ciobanu (Hofman 67.), Boiciuc.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei