Kiharcolt döntetlen Craiován


Niczuly büntetőt védett.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóját Craiován rendezték, ahol a házigazda CSU a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadta.

Mindkét csapat hullámzó játékot mutatott a szezonban, így nem lehetett tudni, hogy mire lehet számítani. Sőt a Sepsi OSK dolgát nehezítette, hogy Leo Grozavu több játékosára nem számíthatott.

Ennek tükrében nem volt meglepő, hogy a vendéglátók nagyon belekezdtek. Niczuly előbb Bancu, majd Koljic helyzeténél is észnél kellett legyen.

A 17. percben viszont a háromszékiek első akciójukból gólt szereztek. Mitrea bombáját Pigliacelli csak középre tudta kitolni, ahol érkezett Fofana és megszerezte a vezetést. A gól történetéhez hozzátartozik, hogy Fofana lesről szerezte a gólt...

A Criaova rákapcsolt. Koljuc előbb kapufát talált, majd jött az egyenlítés. Bancu centerezését Gustavo bólintotta a hálóba. A vezetést is megszerezhették volna a hazaiak, de Ninaj nagyot mentett.

A szünetet követően sem változott a játék képe: a Craiova gőzerővel ment előre, míg az OSK a védekezésre összpontosított, hogy apránként kijöjjön a szorításból.

A hajrához közeledve a Craiova nyeregben érezhette magát, miután Marian Barbu egy kétséges büntetőhöz juttatta a hazaiakat. Niczuly viszont bravúrral védeni tudta Gustavo büntetőjét. A végét már kihúzta a Sepsi és zsinórban harmadik döntetlenjét könyvelhette el.

1. Liga, 8. forduló
CSU Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–1)
Gólszerzők:
Gustavo (32.), illetve Fofana (17.).
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Cîmpanu, 58.), Găman, Constantin (Conte, 76.), Bancu – Gustavo (Baiaram, 81.), Screciu, Nistor, Houri – Ivan (Markovic, 80.), Koljic (Fedele, 76.).
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Sousa, 46.), Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 46.) – Păun (Gonzalez, 58.), Fofana, Aganovic (Ștefănescu, 90+5.) – Luckassen, Bojic, Csuncsukov (Damașcan, 81.).

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei