Sikerrel vett első akadály


Legyőzték a finn ellenfelüket a kolozsváriak.

A román bajnok Kolozsvári U férfi kosárlabdacsapata Görögországban igyekszik kivívni a jogot arra, hogy felkerüljön a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Ehhez három meccset kell nyernie a Peristeri által szervezett torna A csoportjában.

Az első körben, a negyeddöntőben, a román bajnok a finn Salon Vilpassal nézett farkasszemet. A Mihai Silvasan által felkészített csapat nagyon erősen kezdett és egy adott pillanatban 16 pontos előnyre tettek szert, amelyből 13-at megőriztek az első 10 perc végére (30–17). A második negyed viszont a finneké volt, akik szép lassan visszajöttek a meccsbe és a nagyszünetre egyenlő állás mellett (48–48) mehettek a felek.

A finn csapat legnagyobb fegyvere az első félidőben a triplák voltak és ebből nem engedtek a harmadik negyedre sem. Koivisto és Nenonen újabb tripláival először vezettek a mérkőzés során. Innen sikerült visszakapaszkodni és egypontos hátrányban zárni a harmadik negyedet (70–71).

A záró felvonás a lehető legjobban indult kolozsvári szempontból: Patrick Richard triplájával megvolt a vezetés, majd a finnek legjobbja Wood a palán alól kipontozódott. Innentől kezdve nagyon kemény munkát tett bele az U a meccsbe és öt perccel a vége előtt megvolt a nyolcpontos előny. Ezen előnyt pedig sikerült megtartani a végére és még egy pontot rápakolni.

A csoport elődöntőjében az U-ra a házigazda Peristeri vár. A találkozót szerdán rendezik. A másik ág elődöntőjében a svájci Fribourg a Petrolina AEK-en túljutó horvát KK Splittel méri össze az erejét. A svájci és a görög csapat nem volt érdekelt a negyedöntőben és kiemeltként csatlakozott az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, selejtező, A csoport, negyeddöntő
Kolozsvári U – Salon Vilpas 106–97 (30–17, 18–31, 22–23, 36–26)
Petrolina AEK – KK Split 50–65 (11–13, 12–15, 16–13, 11–24).

A rovat legfrissebb hírei