Györfy hazaigazolt


A nyáron még két éves szerződést írt alá a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatával.

Négy évvel ezelőtt, 20 évesen, Debrecenből igazolt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatához Györfy Tihamér, aki az idén nyáron további két évvel meghosszabbította szerződését a kék-fehérekkel.

A fiatal hátvéd körül viszont az azóta nagyot fordult a világ és végül a kék-fehérek engedtek a kérésnek és Györfy hazaigazolt szülővárosa csapatához a Gyergyói HK-hoz. A gyergyószentmiklósi csapat pedig közleményben tudatta a hírt a szurkolókkal.

– Teljes lett védőszekció, 4 hátvédpárral vágunk neki a szezonnak. Ez már önmagában egy jó hír egy csapatnál, de minden piros-fehér szurkoló számára külön jelentőségű, hogy egy újabb gyergyói jégkorongozó érkezik haza a Gyergyói Hoki Klubhoz. Györfy Tihamér Alfaluból indult, és 16 évesen már a felnőttek között is viselhette a Progym mezét. Később Miskolc és Debrecen utánpótlásában fejlődött tovább, de még szintén ifiként a MOL Ligában is szerepet kaphatott. Az utóbbi 4 szezonban Csíkszeredában játszott, és a romániai válogatottban is bizonyított. Erőssége a stabil védőmunka. A 181 cm magas, balkezes hátvéd 24 éves kora ellenére már több mint 300 felnőtt meccs tapasztalatával, többszörös bajnokként és Erste Liga győztesként tér haza. – áll a GYHK közleményében.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook

A rovat legfrissebb hírei