A hajrában jött a győztes gól


Rossz kezdés után…

A román labdarúgó-bajnokság másodosztályának hetedik fordulójában az FK Csíkszereda a Temesvári Poli vendége volt.

A temesváriak kétmeccses nyeretlenségi széria után várták a találkozót, míg a vendégek épp a legutóbbi játéknapon törték meg a rossz sorozatukat.

Szép időben, de az FK száméra a lehető legrosszabbul kezdődött a Poli elleni meccs a szebb időket is megélt Dan Păltinișanu stadionban. Az 50. másodpercben a hazaiak gyakorlatilag az első támadásból gólt rúgtak, Ursu lövését Gyenge még védte, de a kipattanót Bîrnoi közelről a hálóba lőtte.

A gól viszont nem fogta meg a csíkiakat és akárcsak a Kolozsvár elleni meccsen, ezúttal is sikerült talpra állni, mindössze tíz perc múlva az előző meccs embere Gál-Andrezly most is jól érzett rá a dolgokra, remek beadását, Kovács fejelte be.

A folytatásban inkább távolról próbálkozott mindkét fél, de szünet előtt Mera a tizenhatoson belül Bor mellett elesett és a játékvezető büntetőt fújt. Ursu állt a labda mögé és Gyenge bravúrral hárított, így az eredmény nem változott.

Szünet után kissé mindkét csapat beragadt, aztán Jebari a 60. percben megtornásztatta Murariut, a túloldalon pedig Benzar és Bîrnoi lőtt fölé. A végjátékban jött Schieb, aki ezúttal is borsot tört egykori csapata orra alá és beadását Bor közelről be vágta.

A bánságiaknak már nem maradt esélyük az egyenlítésre, így csapatunk megszerezte első idegenbeli sikerét.

2. Liga, 7. forduló
Temesvári SSU Poli – FK Csíkszereda 1–2 (1–1)
Gólszerzők
: Bîrnoi (1.), illetve Kovács (11.), Bor (89.).
Temesvári SSU Poli: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Oanea – Ignea (Hațegan, 77.), R. Lazăr – Andrei, Bîrnoi (S. Costea 87.), D. Benzar (Gerbi 77.) – Ursu.
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Csürös, Bor – Bara, Kovács – Jebari (Ivanovici, 82.), Gál-Andrezly (Schieb, 82.), Hernando (Mészáros, 62.) – Bărăbaș (Bújdosó, 82.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei