Diószegi kiakadt a szurkolókra, a Sepsi az Európa Liga győztesét idézi


Úgy kezdtek a piros-fehérek, mint két évvel ezelőtt – a főnök változásokat ígér.

Kisebbfajta szenzációt keltett a tavalyi idényben a Sepsi OSK csapata, amely a negyedik helyen végzett a román labdarúgó élvonalban, így fennállása során először elindulhatott az európai kupákban. Nagy volt az öröm akkor Sepsiszentgyörgyön, azóta viszont nagyot fordult a világ: a gárda nyolc forduló óta nyeretlen, a vezetőség változásokat ígér.

Az aradi UTA elleni gól nélküli döntetlen immár zsinórban a negyedik olyan meccse volt a Sepsinek, amelynek a végén kénytelen volt megosztozni a pontokon az ellenféllel. Ugyan közben begyűjtött két komoly skalpot is a csapat a bajnokaspiráns FCSB és Craiova ellen (egyaránt 1-1), a szurkolókat ez kevéssé vigasztalja, hiszen kedvenceik a nyitóforduló óta képtelenek nyerni. Nemtetszésüknek hangot is adtak, ami viszont Diószegi László tulajdonosnak nem tetszett.

„Persze, nem megy a játék úgy, ahogy szeretnénk és itt valakik tévedtek, tévednek. De …. az, hogy 450 km-ről eljött 300 szurkoló, aki végig bíztatta csapatukat és mi itthon 40 szurkolóval és max. 1000 nézővel tudtunk büszkélkedni, az fájdalmas számomra, de nagyon! Tényleg felteszem magamnak a kérdést, megéri elhanyagolni családot, céget azért, hogy a végén még engem gyalázzatok, szidjatok! Nem, nem éri meg! Lehet, most kellene azt mondjam, ennyi volt! De nem teszem, mert vannak még emberek, akik miatt megyek tovább az úton bármi lesz is. De kaptam egy leckét, amit megjegyzek egy életre! És ez arról szól, hogy csak akkor számíthatsz másokra, ha a csúcson vagy, ha pedig nem, akkor jobb, ha eltűnsz a nyilvánosság elől”, írta közösségi médiafelületén felindultan és csalódottan a klub tulajdonosa.

Az üzletember komoly változásokat is ígért a csapat háza táján, úgyhogy érdemes lesz figyelni a klubról szóló híreket: „Igen, még egyszer mondom, nem vagyok megelégedve az elmúlt 9 fordulóban elért eredményekkel és változtatni fogok hamarosan, de meg kell értsétek, egy klubbot nem lehet úgy vezetni, hogy a szurkolók szavára cserélünk edzőt, játékost, igazgatót!”, folytatta kifakadását Diószegi. Aki egy nagyszerű gesztust is tett az UTA elleni meccsre kilátogatók számára: aki ott volt a Bálint László által edzett aradiak elleni találkozón, ők vehetik meg elsőként a jegyeket az új stadion októberre tervezett megnyitójára!

A járványhelyzet alakulása októberig sok mindenbe közbeszólhat, addig is mi megnéztük, a Sepsi mérlege – 1 győzelem, 7 döntetlen, 3 vereség – mit is jelent történelmi, illetve nemzetközi távlatokban. A csapat szurkolói emlékezhetnek, két évvel ezelőtt a 9. fordulóban szinte kísértetiesen hasonlóan állt a gárda: egy győzelem mellett 7 döntetlennel és egy vereséggel. Akkor 16 forduló és 10 döntetlen után László Csaba vezetőedzőnek szednie kellett a sátorfáját, helyét Leo Grozavu vette át. Akit most könnyen maga alá temethet az újabb döntetlenáradat….

A háromszékiek szezonkezdetét – különös tekintettel a rengeteg döntetlenre - megvizsgáltuk nemzetközi kontextusba helyezve is és több érdekes dolgot találtunk. Szinte hajszálnyira hasonlóan kezdett Ausztriában a szebb napokat is megélt Austria Wien, amely 8 forduló után 5 döntetlent, egy győzelmet és két vereséget tud felmutatni. Ezt tetézte ráadásul egy szégyenteljes kiesés a Konferencia Ligából az izlandi Breidablik ellen. A sor elejére kívánkozik a spanyol Villarreal is, amely májusban a klub első európai kupagyőzelmét aratta az Európa Liga döntőjében, az idei szezont viszont négy döntetlennel és 2-2-es gólkülönbséggel kezdte. Na meg egy 1-1-el a Chelsea ellen az Európai Szuperkupa döntőjében és 2-2-vel az Atalanta ellen a Bajnokok Ligájában...

A német Bundesligában és az angol Premier League-ben eddig 5-5 fordulót rendeztek, hárman pedig szinte kimaxolták az ikszeket: a Bielefeld, a Frankfurt és a Southampton is négyszer hagyta el a pályát pontosztozkodással. Portugáliában a Guimaraesnek jött össze négy döntetlen hat meccsen, míg Belgiumban a Leuvennek és a Charleroi-nak ugyanennyi – igaz, ők már 8 játéknapon vannak túl. A magyar NB I-ben hat fordulót játszottak eddig, a Fehérvár, az Újpest és a Gyirmót pedig a meccsek felét hozta le ikszre.

Nemzetközi összehasonlításunkat zárjuk egy kis ellenpontozással: a hagyományos nyílt sisakos mérkőzéseket hozó holland élvonalban az első öt fordulóban két döntetlen a maximum. Igaz, ezt öt csapat is elérte.

A rovat legfrissebb hírei