Gyergyóból is győztesen távozott az Újpest


Sima csíki és brassói diadal.

Újabb három mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Ligában. Mindhármat Erdélyben, amelyből egy kőkemény rangadónak ígérkezett.

Gyergyószentmiklóson ugyanis a GYHK-hoz – amely az első két meccsén 19 gólt szerzett az öt kapott ellenére – az az Újpest érkezett, amely némi meglepetésre előbb a Brassót, majd a Csíkszeredát is két vállra fektette. Előbbieket hosszabbítás után, míg utóbbiakat szétlövések után. Tegyük hozzá Rajna Miklós parádés teljesítményének köszönhetően.

A GYHK – Újpest mérkőzésen az első gólra sokat nem kellett várni. A 31. másodpercben ugyanis Kovács Alex egy szép támadás után felavatta Rinnet. A folytatásban is a vendégeknek akadt több lehetőségük, de a GYHK is próbálkozott. A hazaiak két fórral sem tudtak élni a második harmadban, sőt, Benk András hátrányban meglőtte a második újpesti gólt. A Gyergyó továbbra sem találta az ellenszert a jól védő Rajna Miklós ellen. Az 51. percben Jack Suter egy gyors akciót fejezett be góllal, tovább növelve a különbséget. A végén még fór, valamint kapuslehozatal mellett nyomott a Gyergyó, de nem tudott betalálni.
Az UTE így hét ponttal és hibátlan mérleggel zárta a túrát.

Csíkszeredában és Brassóban nem született meglepetés, ugyanakkor a gólzápor borítékolható volt. A Csíkiak az első felvonásban, míg a Brassóiak a másodikban döntötték el a lényegi kérdéseket. A csíkiak nyolc találatát nyolc különböző sportoló szerezte, ellenben Brassóval, ahol Trotter mesterhármast jegyzet, míg Huard duplázott.

Eredmények, Erste Liga
Brassói Corona – Titánok 7–4 (2–1, 4–1, 1–2)
Gólszerzők:
Valchar (6.), Hunt (13.), Trotter (31., 34., 40.), Huard (35., 60.), illetve Németh (19.), Vesutkin (34., 57.).

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 8–4 (4–1, 2–1, 2–2)
Gólszerzők:
Gecse (8.), Polák (10.), Szkacskov (11.), Becze (13.), Biró T. (22.), Sofron (37.), Rokaly Sz. (51.), Kuljas (59.), illetve Németh P. (10., 29., 51.), Németh Á. (45.).

Gyergyói HK – Újpest 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Gólszerzők:
Kovács A. (1.), Benk (29.), Suter (51.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei