Román Kupa: A Sepsi igen, a Csíkszereda nem


Nem kevés szerencsével jutott tovább a Sepsi, jól szerepeltek az erdélyiek.

Felemás napot zártak a székely csapatok a labdarúgó Román Kupa ötödik fordulójában szerdán. Az élvonalbeli Sepsi 1-0-ra nyert Konstancán a Farul vendégeként, míg a Csíkszereda hazai pályán alulmaradt ugyanilyen arányban a Chindia ellenében. Az erdélyi gárdák összességében jó napot zártak.

A bajnokságban immár nyolc forduló óta nyeretlen Sepsi Niczuly Rolanddal és Tamás Nándorral a kezdőcsapatban a szintén élvonalbeli Farul otthonában lépett pályára. Ez volt a négy színtiszta élvonalbeli párharc egyike. Ennek megfelelően élénk játékot láthattak a nézők, mindkét kapu előtt adódtak komoly gólszerzési lehetőségek. Niczuly több esetben is nagyot védett, a másik kapu előtt pedig Tamás dolgoztatta meg Laurentiu Branescut. A bajnokságban rendre cserekapus Tordai Árpád tehát a kupában sem kapott szerepet a Farulban.

A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a Sepsi, igaz, kellett ehhez némi segítség is. Kevin Luckassen lábát akasztották meg centikkel a tizenhatoson kívül, de a játékvezető büntetőt ítélt, Bogdan Mitrea pedig nem kegyelmezett korábbi csapatának. A folytatásban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de most Fortuna úgy döntött, a Sepsi jut tovább! A 85. percben ugyanis Jefte Betancor lépett ki a labdával, a kifutó Niczuly lábbal védeni tudott, de a laszti felpördült – és végtelennek tűnő tizedmásodpercekkel később a felső lécre pattant, majd a védők mentettek….

Nem volt ilyen szerencséje a második osztályú Csíkszeredának, amely szintén nem számított esélyesnek az élvonalbeli Chindia ellen. Valentin Suciu vezetőedző ráadásul több játékosnak is pihenőt adott, így jó néhány fiatal kapott lehetőséget. (Gyenge – Aszalos, Kelemen (Csürös 46.), Gergely, Bor, Szondi (Kovács 81.), Bara, Schieb (Jebari 63.), Ivanovici, Rotar, Mészáros (Jelena 63.) volt a csapat felállása.) A Csíkszereda három győzelem után érkezett, de a II. osztály nem a Liga 1: Cristian Cherchez 44. percben szerzett góljával a Chindia jutott tovább. A szünet után a hazaiak megpróbáltak egyenlíteni, de a vendégek kontrái veszélyesebbek voltak, Gyenge Szilárd védései kellettek ahhoz, hogy ne legyen nagyobb különbségű a csíki vereség.

 

Nagyváradon erdélyi rangadót rendeztek, a korábbi román és magyar bajnok, jelenleg 3. osztályú NAC az élvonalból tavasszal kieső Hermannstadtot fogadta – és kapott ki a nagyszebeniektől 1-0-ra. A találkozót amúgy a nagykárolyi Kovács Szabolcs vezette.

Ami a többi erdélyi gárdát illeti, a 3. osztályban szereplő Nagybányai Minaur hazai pályán nem kis meglepetésre 3-1-re legyőzte az élvonalból tavasszal búcsúzó Jászvásárt. Továbbjutott az élvonalbeli medgyesi Gaz Metan is, amely hosszabbításban szerzett góllal (fotó, lent) nyert 1-0-ra Chiajnán. És továbbjutott a Temesvári Poli is, amely Slobozián nyert – nem fogják kitalálni, 1-0-ra.

Román Kupa, 5. forduló:
Farul – Sepsi 0-1
gól: Mitrea (49., 11-es)

Csíkszereda – Chindia 0-1
gól: Cherchez (44.)

Nagybányai Minaur – Iasi 3-1
gólok: Vasalie (13., 65.), Donca (61.), illetve Zaharia (39.)

Slobozia – Poli Temesvár 0-1
gól: Ursu (62.)

Chiajna – Gaz Metan 0-1 h.u.
gól: Yuri (112.)

Nagyváradi AC – Hermannstadt 0-1
gól: Santean (83.)

fotók: fkcsikszereda.ro / www.facebook.com/hermannstadt.fc / www.facebook.com/GazMetanMediasOficial

 

A rovat legfrissebb hírei