Lőrinczék Székelyföldön


Sporttörténelmet írtak Tokióban, most Székelyföldön találkoznak szurkolóikkal.

Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor nem egyszerűen csak érmet szerzett Tokióban, egyenesen spottörténelmet írt: ők az első magyar testvérpár, amelynek tagjai egyéni versenyszámban olimpiai érmet nyert!

„Mindig tartottuk egymásban a lelket. Tomi Rio után abba akarta hagyni, akkor én húztam őt, ő pedig a térdműtét és a koronavírus-fertőzés után támogatott engem” – fogalmazott az ezüstérmes Viktor egy interjúban. „A reggeli mérlegelés után visszamentem a faluba, mindent kikapcsoltam, Viktor meccsét sem néztem, azt tudtam, hogy a némettel birkózik. Aztán Szőke Alex belépett a szobába, bekapcsolta a tévét, megkérdeztem, mi van, erre mondta, hogy tíz másodperc van hátra, és nekünk jó. Azt hittem, elájulok, ott már tudtam, hogy akkora erőt ad neki, hogy eljut a döntőig. Nekem is erőt adott” – emlékezett vissza az aranyérmes Tamás egy másik beszélgetés során.

Ilyen és ehhez hasonló sztorikat Székelyföld négy városában Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen lehet majd hallgatni.

A testvérpár ugyanis „székelyföldi körúton” van.

Helyszínek és időpontok
Sepsiszentgyörgy: szombat, 18.00 óra, Tein Teahouse
Csíkszereda: vasárnap, 12.30 óra, Petőfi Kávéház
Székelyudvarhely: vasárnap, 17.00 óra, városi sportcsarnok
Marosvásárhely: hétfő, 13.00 óra, Kultúrpalota kisterme

 

 

A rovat legfrissebb hírei