Francia kupagyőztes mali csatárral erősít a CFR


Néhány napon belül a második támadót igazolja a bajnoki címvédő.

Csatárként és szélsőként is bevethető játékossal erősítette meg keretét a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, amely szombaton bejelentette: leigazolta a mali válogatott Hadi Sackót.

A 27 éves játékos a francia Bordeaux nevelése, amellyel 2013-ban megnyerte a Francia Kupát. Ezt követően a korábbi francia utánpótlás-játékos megjárta a francia Le Havre és Sochaux, a portugál Sporting Lisszabon, az angol Leeds, a spanyol Las Palmas és a török Ankaragücü és Denislispor együtteseit.

Tapasztalt játékos, mondhatnánk a 3-szoros mali támadóra, csakhogy legjobb mutatóit a portugál második osztályban produkálta, ahol 54 meccsen tíz gólt lőtt. Ezen kívül a török pontvadászatban 70 meccsen 8 gól, az angol második osztályban 52 találkozón 2 találat, a francia második vonalban 30 mérkőzésen 6 gól, a francia élvonalban pedig 11 bajnokin nulla gól a mérlege.

A mértékadó transfermarkt.de által 775.000 euróra taksált támadó ingyen érkezett Kolozsvárra, miután a nyáron lejárt a szerződése a török második osztályba kiesett Denizlisporral. Sacko a második támadó, aki a napokban a Fellegvárba szerződött a szerb harmadik osztályú Smederevotól érkezett 25 éves szerb Dusan Celar után…

fotó: cfr1907.ro

 

A rovat legfrissebb hírei