Az Arad kihagyta helyzeteit, a CFR nyerte az első erdélyi derbit


Újabb egy gólos meccs – ezúttal ismét a kolozsváriak örülhettek.

Tovább növelte előnyét a bajnoki tabella élén a Kolozsvári CFR, miután a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság 10. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén a címvédő 1-0-ra nyert az Aradi UTA otthonában. A találkozó egyetlen gólját Alexandru Chipciu szerezte a 27. percben.

Érdekesség, hogy Chipciu az egyetlen, aki a csütörtökön Craiován elveszített kupameccsen is helyet kapott a kolozsvári kezdőben. A 32 éves játékos látványos, technikailag tökéletesen kivitelezett, félfordulatból, az ötös sarkáról megeresztett kapáslövése a 27. percben talált utat a hazaiak kapujába.

A vendégek vezető gólja meghazudtolta a játék képét, mivel addig is a hazaiak játszottak fölényben és voltak veszélyesebbek a kapura. Ez mit sem változott a szünet után sem, amikor Bálint László tanítványai komoly rohamokat vezettek az egyenlítés érdekében. Ezen az estén azonban semmi nem jött össze az aradiaknak!

Előbb a 20 éves Damian Isac életerős lövését védte Cristian Balgradean, majd Deley Ubbink tette próbára a kapust, aki csak kiütni tudta a labdát, pontosan Adrian Hora elé, ám ő nem találta el a kaput. A legnagyobb egyenlítési lehetőség a 93. percben adódott Bálint csapata előtt, amikor a 18 éves Paul Mercioiu fejese után a labda a felső lécre pattant, majd onnan Liviu Antal elé – de ő már nem találta el a kaput.

Az egyetlen komoly lehetőségét gólra váltó CFR nem kis szerencsével tudott nyerni tehát Aradon, megszerezve szezonbeli 9. győzelmét. Egyben a hatodikat, amelyet 1-0-lal és a nyolcadikat, amelyet egyetlen gólkülönbséggel ért el. Érdekesség, hogy Dan Petrescu újbóli kinevezése után a „vasutasok” valamennyi meccsén egy-egy gól született: ebből kettőt megnyert és hármat elveszített a csapat.

Győzelmével a 27 pontos Kolozsvár immár 6 pontra növelte előnyét a második Botosani-nyal és 9-re a harmadik Farullal szemben. Az UTA, amely három győzelem és két döntetlen után szenvedett vereséget, 16 pontjával a negyedikről a hetedik helyre esett vissza.

Ez volt a forduló első erdélyi derbije, hétfőn ugyanis 18.00 órai kezdettel a medgyesi Gaz Metan a Sepsit fogadja. Ami a CFR-t illeti, csütörtökön 19.45 órai kezdettel a dán Randerst fogadja a Konferencia Liga csoportkörében, majd vasárnap újabb erdélyi rangadót vív, ezúttal a Gaz Metan ellen. Az UTA szombaton Bukarestben látogat, ahol a Dinamo vendége lesz.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei