Fordulatos meccs és csíki vereség


Fegyelmezetlenség.

Gólgazdag és fordulatos meccset játszott az FK Csíkszereda a hét mérkőzés óta veretlen FC Buzău ellen, de a pontokat nem sikerült itthon tartania a román labdarúgó másodosztály nyolcadik játéknapján..

Ahogy szinte eddigi minden mérkőzésükön, ezúttal is rosszul kezdtek a csíkiak. Sőt a lehető legrosszabbul, hiszen már a 43. másodpercben egygólos hátrányba kerültek. A csíki védelem a rövidzárlat után szép lassan összeszedte magát és elkezdtek építkezni. A 20. perc környékén gyors ellentámadásba lendültek a vendégek, Gyenge futott ki a tizenhatosából és fejjel akadályozta meg, hogy a bodzavásáriak kapura rúghassák a labdát, majd nehezen ugyan, de visszaért a területére és középhátvédeket megszégyenítő módon blokkolta Ekollot ziccerben.

A folytatásban javult a hazaiak játéka, nyomás alá helyezték a vendégek kapuját: Bărăbaș, Kelemen és Gál-Andrezly is kecsegtető helyzeteket hagyott ki. A hosszabbításban szabadrúgáshoz jutottak a csíkiak. Jebari állt a labda mögé, beadását Jelena fejelte rá, Stoian még ki tudta ütni a labdát, de a szemfüles Kovács közelről bevágta.

Szünet után ott folytatta az FK, ahol az elsőben befejezte. Az 54. percben remekül akadályozták meg a vendégek támadását, és szépen vitték fel a labdát az ellenfél térfelére. Takács jobboldali beadását Jelena sarokkal továbbította az érkező Kovácsnak, aki közelről mattolta Stoiant. A gólt követően is élénk marad a hazai csapat, Kelemen fejese veszélyesen száll a bodzavásári kapura. A 60. percben az ellenfél is helyzetbe került, de Gyenge bravúrosan tornászta ki a labdát.

Hat perc múlva jobboldali támadást vezettek a vendégek, Zamfirt pedig a fiatal Bărăbaș szabálytalanul állította meg és büntetőhöz jutottak a bodzavásáriak. Pațurcă állt a labda mögé és bár Gyenge rajta volt a lövésén, egyenlíteni tudnak a fehér mezesek. A 78. percben Gál-Andrezly került helyzetbe a tizenhatoson belül, de elesett és büntetőt követelt, de a játékvezető azonban nem fúj semmit. Négy perc múlva szabadrúgáshoz jutott az FK, Jebari lövése a kapufát súrolva mellé ment.

A 85. percben Schieb ugrott ki remekül a védők között, de Ghinga lekövette és megzavarta, így a lövés gyengére sikeredik, Stoian kaparintotta meg a labdát. Ami nem sikerült az FK-nak az összejött az ellenfélnek és a 86. percben Lopez távoli labdája a hosszú alsóban kötött ki.

A gól után Suciu Valentin kihasználta a cserelehetőségeit, és megrohamozták ugyan a vendégek kapuját, de Mészáros löketét Stoian kiöklözte. Sovány vigasz a végén, hogy Pațurcă erős lövését Gyenge bravúrral hárította, ám nem sikerült otthon tartani egy pontot sem a csíkiaknak.

Liga 2., 8. forduló: FK Csíkszereda – FC Buzău 2:3 (1:1)
Gólszerző
: Kovács (45+2, 54.), illetve Chică-Roșă (1.), Pațurcă (tizenegyesből 67.), Lopez (86.)

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei