Próbálkozott, próbálkozott, de az erdélyi derbin sem tudott nyerni a Sepsi


Szívbetegek sem gyakran kapkodtak szívükhöz a Gaz Metan és a Sepsi összecsapásán.

Tovább tart a Sepsi OSK vesszőfutása a román labdarúgó élvonalban, amelynek 10. fordulójában, hétfő délután a háromszékiek gól nélküli döntetlent értek el az „erdélyi rangadón” a Gaz Metan ellen. Medgyesen a vendégek voltak aktívabbak, többet támadtak, de gólt ezúttal sem tudtak lőni. Zsinórban másodszor, összességében pedig negyedszer ebben a szezonban.

Öt egymást követő vereség Mihai Teja bukását okozta Medgyesen, a helyére érkező Ilie Poenaru vezetésével pedig végre nyerni tudott az előző fordulóban a Gaz Metan. Ezzel szemben a Sepsi az első forduló óta képtelen nyerni, így egyértelműen a hazaiak várhatták nagyobb önbizalommal a találkozót. Ennek megfelelően Ovidiu Horsia révén ők jegyezték az első nagyobb gólhelyzet – annak ellenére, hogy a Sepsi játszott fölényben.

A folytatásban is inkább Leo GRozavu együttese irányította az eseményeket, a kapuk viszont leginkább távoli lövések után forogtak veszélyben: előbb a háromszéki Adnan Aganovic 23 méteres löketét tornázta ki Octavian Valceanu, majd 8 minutummal később Niczuly Roland nyújtózkodott nagyot korábbi csapattársa, Ronaldo Deaconu hasonló távolból érkező bombájánál.

A szünet után a rendkívül aktív Marius Stefanescu, majd Kevin Luckassen révén veszélyeztettek a vendégek. Akik 61% százalékban birtokolták a labdát, 5-ször találták el az ellenfél kapuját szemben a hazai egy kísérlettel – de játékukból hiányzott az igazi átütőerő. Amelyet a 69. percben történt becserélését követően Tamás Nándor sem tudott meghozni. Ennek ellenére a haai kapus, Octavian Valceanu lett a meccs embere, a „gázosok” ugyanis először úszták meg kapott gól nélkül a szezonban.

Ez volt tehát a Sepsi zsinórban 9. (!) nyeretlen bajnokija, egyben az 5. döntetlenje egymás után. A Sepsi összesen 4., a Gaz Metan pedig 5. bajnokiját zárta lőtt gól nélkül a szezonban. Így a Sepsi 9 pontjával maradt a 12., a Gaz Metan pedig egy egységgel kevesebbel a 14. a bajnoki tabellán.

A következő fordulóban a két csapat „vasutas napokat tart”: szombaton a Sepsi a Rapidot fogadja, míg a Gaz Metanra vasárnap a Kolozsvári CFR vár.

fotó: www.facebook.com/GazMetanMediasOficial

 

A rovat legfrissebb hírei