Sepsi OSK: edzőváltás elhalasztott stadion nyitással


Két kemény hír egy nap alatt.

Sejteni lehetett, hogy nagy bejelentések lesznek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapatánál. A tavalyi idényben a Liga I-ben negyedik helyen végző háromszéki alakulat, idén a várakozásokkal ellentétben bukdácsol.

Az UEFA Konferencia Liga második körében búcsúztak a felvidéki Nagyszombat ellen, a román bajnokságban 10 forduló után a 12. helyen állnak 9 egységgel. Ezen 10 mérkőzés során csupán egy győzelmet jegyezhettünk fel a csapat neve mellé, a hat döntetlen és a három vereség mellé.

A hétvégi Medgyes elleni iksz egyben azt is jelentette, hogy elfogyott a türelem a korábbi tréner Leo Grozavuval szemben. A klub vezetése és Leo Grozavu között jelenleg a szerződés felbontásának részleteiről tárgyalnak, hiszen a bukaresti lapinformációk szerint a tréner a szerződésben foglalt teljes fizetését kéri a szerződésbontásért cserébe.

Az viszont biztos, hogy a hétvégi Bukaresti Rapid elleni bajnoki meccsen Ilyés Róbert másodedző fog a kispadra ülni. Az új tréner kinevezésére minden bizonnyal a válogatott szünet alatt fog sor kerülni.

A Sepsi OSK közösségi oldalán még egy kellemetlen hírt közölt a klub tulajdonosa Diószegi László: elmarad az új stadion avatója.

A tervek szerint október 8-ára volt ez betervezve, amikor a Dunaszerdahelyi DAC csapatát látta volna vendégól a székelyföldi alakulat.

A járványügyi helyzet folyamatos romlása miatt viszont a klub vezetősége úgy döntött, hogy ezt tavaszra halasztja. Ugyanakkor a mérkőzés alól a DAC is igyekezett kibújni, érthető módon, a járványügyi helyzet miatt.

Diószegi László megjegyezte, hogy a szakhatóságokkal konzultálva a stadion 30 százalékos befogadóképességgel nyithatott volna, de nem kizárt az sem, hogy a közeljövőben zárt kapus meccsek következnek.

Telt házas avató meccset akarok” – fogalmazott Diószegi.

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei