Erdélyi ellenfél ellen kezdett Hunor az Európa-bajnokságon


Románia jól kezdte a Kolozsváron zajló asztalitenisz Európa-bajnokságot, a férfiak és a nők is hibátlanok.

A román női válogatott egy, a férfi pedig két győzelemmel várja a csütörtöki folytatást a Kolozsváron zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon. Szőcs Bernadette mérlege egyelőre egy győzelem, bátyja, Szőcs Hunoré pedig egy siker és egy vereség. De utóbbi is belefért…

Érdekes szituációval szembesül Szőcs Hunor rögtön az első mérkőzésén, nem gyakran fordul elő ugyanis, hogy egy kontinenstornán két erdélyi versenyző feszüljön egymásnak. Kedden viszont ez történt, a Luxemburg csapatában szereplő Traian Ciociu ugyanis Besztercén született, 1990 óta él a hercegségben. A mezőny legidősebb résztvevőjeként az immár 58 éves Ciociu nem tudta tartani a lépést a nála 29 évvel fiatalabb Szőccsel, aki simán, 3-0-ra nyert (fotó, fent). Románia pedig 3-1-re.

Szerdán Finnország volt a második ellenfél a H csoportban, Szőcsék pedig a skandinávokat is 3-1-re gyűrték le. Ugyan Hunor 3-2-re elveszítette saját meccsét Alex Naumival szemben, de ez is belefért. Érdekesség, hogy ebben a párharcban akár magyar - magyar párharc is lehetett volna, de a Magyarországon született Oláh Benedek nem Hunorral, hanem Ovidiu Ionescuval csapott össze - és kapott ki 3-2-re. Csütörtök este Szlovákia lesz az utolsó csoportellenfél.

Románia női válogatottja eddig egyetlen mérkőzést vívott és címvédőként söpörte el 3-0-ra Belgiumot. Szőcs Bernadette (fotó) elveszítette ugyan az első szettjét, de aztán bemelegedett és 3-1-re fordított Natalie Marchetti ellen. Felkészül Olaszország csütörtök délután.

fotók: www.facebook.com/frtmromania

 

A rovat legfrissebb hírei