Szőcs Bernadették címvédésért játszhatnak vasárnap


Az elődöntőben is folytatta ellenállhatatlan játékát a román női asztalitenisz-válogatott a kolozsvári Európa-bajnokságon.

Bejutott a Kolozsváron zajló Európa-bajnokság döntőjébe a román női asztalitenisz-válogatott, amely vasárnap délután Németország ellen címe megvédéséért küzdhet. Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro szombat délután magabiztosan, 3-0-ra győzte le Franciaországot.

Az összecsapást Samara kezdte, aki 3-1-re legyőzte az európai asztalitenisz leendő csillagának ígérkező, mindössze 16 éves Prithika Pavadét. Következett Szőcs Bernadette, akire az a Jia Nan Yuan várt, akit még soha korábban nem tudott legyőzni. A két lány ezúttal is hatalmas csatát vívott, de a hazai szurkolók frenetikus biztatása ezúttal megadta Berninek a szükséges pluszt ahhoz, hogy legyűrje a kínai születésű vetélytársát.

A marosvásárhelyi lány könnyedén, 11-6-re húzta be az első szettet, ám a mérkőzés koránt sem ilyen simán folytatódott. A 36 éves Jia Nan a következő két szettet ugyanis megnyerte 11-8-ra és 11-5-re. Mindez azonban nem törte meg Bernit, aki az utolsó két, elképesztően kiélezett és izgalmas szettet megnyerte egyaránt 13-11-re, így 3-2-vel hozta a saját párharcát.

Utolsóként Dodean Monteiro ragadott ütőt és ez a mérkőzés sem nélkülözte a drámai elemeket: Daniela ugyanis a második szettben megsérült, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy 3-0-ra behúzza a maga összecsapását.

Románia tehát Olaszország, Belgium és Luxemburg után a legutóbbi Európa-bajnokság házigazdáját is magabiztosan győzte le, vasárnap 16.00 órai kezdettel pedig Németország ellen védheti meg a címét. Szőcs Berniéknek a Look Sport csatornán szurkolhatunk élőben.

fotók: www.facebook.com/frtmromania

 

A rovat legfrissebb hírei