Micsoda délután: 0-2-ről állt fel a Sepsi és az UTA! Videókkal


Nem segített az edzőváltás, a sepsiszentgyörgyiek nem tudták megszakítani pocsék sorozatukat.

Hiába a tavalyi kiváló szezon és szenzációs 4. hely, az idei idényben elért kilenc nyeretlen bajnoki zsinórban Leo Grozavu edzői székébe került Sepsiszentgyörgyön. Ennek következtében szombat este, a Rapid elleni meccsen az ideiglenesen kinevezett korábbi másodedző, Ilyés Róbert vezette a csapatot. Méghozzá az ellen a klub ellen, amelynek színeiben legszebb játékoséveit töltötte. A rossz sorozatot így sem tudta megtörni, de egy kisebb csodát végrehajtott a székely együttes. Mint ahogy tette azt Bálint László csapata, az Aradi UTA is néhány órával korábban a Liga 1 11. fordulójában…

A Sepsinél pocsékabb szériában már csak a Dinamo volt, amely megelőző 7 bajnokiját veszítette el zsinórban, úgy, hogy ezeken mindössze egyetlen gólt szerzett, azt is büntetőből. Az Arad ellen így már a 3. edző, Mircea Rednic ült a padon, csapata pedig a 7. percben megszerezte a vezetést Gabriel Torje révén. Könnyen lehetett volna 3-1- a szünetre, de Torje, majd Deian Sorescu kihagyta a maga ordító helyzetét, míg a másik oldalon Liviu Antal a kapufát találta el. Az eredmény nem változott, a játékosok száma viszont igen: Idriz Bathát könyöklésért leküldte a pályáról a bíró. „ Nem ütött meg erősen. Ha sárgát kapott volna, akkor sem haragudott volna meg senki”, mondta a mérkőzés után a sértett, Torje.

Szünet után az aradiak újabb bírói döntés miatt bosszankodhattak, Jevgenyij Sliakov buktatta Steliano Filipet a tizenhatoson belül (ez esetben egyértelmű volt a helyzet), Sorescu pedig kettőre növelte csapata előnyét. Nem sokáig örülhettek azonban a bukarestiek, kilenc perccel később David Miculescu földön fekve szépített, miután Plamen Iliev kétszer is bravúrral védett, de a harmadik lövésnél vár verve volt. Ezzel együtt a Dinamo bebiztosíthatta volna győzelmét, de előbb Robert Moldoveanu hagyta ki a kihagyhatatlant üres kapuval szemben, majd a 92. percben Costin Amzar találta el a kapufát. És ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: a 96. percben egy szerencsétlen mentési kísérlet után a labda Miculescu elé került, aki közelről megszerezte önmaga és csapata második gólját.

Kisebbfajta csodával ért fel, ahogy az UTA kiharcolta a döntetlent a Dinamo otthonában, ezzel együtt Bálinték immár négy bajnoki óta nyeretlenek. A Dinamo pedig 8 bajnoki óta nem tudott nyerni, de legalább pontot tudott szerezni.

És akkor mit szóljon mindehhez a Sepsi, amely az első forduló óta vár az újabb győzelemre. A remekül kezdő Rapid is kisebb hullámvölgybe került, mivel négy nyeretlen bajnoki után érkezett Sepsiszentgyörgyre. A bukarestiek pedig ezúttal kicsiben képezték le eddig idényüket: remekül kezdtek, Petre Goge (3.) és Saifeddine Alami (9.) találataival villámgyorsan két gólos előnyt szereztek, a szünetre viszont már 2-2- volt az állás. A 28. percben egy kétes büntető (a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt) után a sértett Kevin Luckassen szépített (28.), majd a szünet előtt a holland pazar, 19 méteres kapáslövésel egyenlített (43.) is.

Ugyan rendületlenül szólt a lelátóról a „Mindent bele”, a szünet után a Sepsi nem tudott fordítani, pedig Alami kiállítása után fél órát emberelőnyben játszott. Ez volt a gárda 6. döntetlenje és 10. nyeretlen bajnokija zsinórban. Ennyi iksz után lassan a csapatot át lehetne keresztelni Sepsxire. Sőt, már Xepxire is... Ilyés sem tudta tehát megszakítani az elképesztő szériát, a válogatott meccsek miatti bajnoki szünetben pedig kíváncsian várhatjuk, ki veszi át Grozavu helyét a Sepsi kispadján.

fotók: www.facebook.com/osksepsi/ www.facebook.com/uta1945arad

A rovat legfrissebb hírei