Védővel erősít az UTA, a szurkolók fizettek


Egykori utánpótlás-válogatott védővel erősítette meg keretét Bálint László.

A román élvonalbeli UTA Arad csapata bejelentette Constantin Dima leigazolását. A 22 éves védő legutóbb az ukrán Deszna Csernyigiv együttesében szerepelt, ám a nyáron elváltak a két fél útjai, így szerződés nélküli játékosként aláírhatott az aradiakhoz.

Dima a Dinamo neveltje, de kölcsönben megfordult a Sepsiben is, majd játszott a Viitorulban és az Astrában is, januárban pedig a Desznához szerződött – ahol viszont mindössze egyetlen mérkőzésen lépett pályára. A román élvonalban 61, a második osztályban pedig 23 alkalommal lépett eddig pályára.

„Amint lehetőségünk adódott rá, nem haboztunk, azonnal leigazoltuk Dimát. Ő egy fiatal, bal lábas, polivalens játékos, aki képes a védelem bal oldalán, annak közepén, vagy akár védekező középpályásként is játszani”, mondta az aradi mester, Bálint László. „Szükségünk volt egy olyan játékosra, aki a szélen is képes játszani”, tette hozzá az UTA edzője.

Bemutatkozásakor Dima elmondta, mindössze egyetlen nap alatt sikerült megegyeznie az aradi vezetőkkel, mert „ez egy olyan csapat, ahol tovább fejlődhetek”. A korábbi 1-szeres U21-es válogatott védő azt is elismerte, egyelőre nincs tökéletes fizikai állapotban, mert a nyár eleje óta nem edzett csapattal, hanem két személyi edzővel készült.

Az aradiakkal kapcsolatos hír továbbá, hogy a klub közleményben bejelentette: a Suporter Club UTA és az Ultras Arad szurkolói csoportok 27.374 lej utaltak át az egyesület számlájára a Rapid elleni bajnokin történt kihágások miatt kiszabott büntetés fedezésére.

Az UTA egyben felhívást tett közzé az ellenfelek tiszteletére és a fair playre, továbbá biztosított mindenkit, hogy lépéseket tesz a rendbontások megakadályozása érdekében.

fotó: www.uta-arad.ro/

 

A rovat legfrissebb hírei