Székelyföldi játékosok a román válogatottakban


Nagyüzem a válogatottakban.

Leállnak a különböző labdarúgó-bajnokságok, miután a felnőtt válogatottól az utánpótlás válogatottakig mind pályára lépnek.

Több erdélyi magyar játékos is behívót kapott a különböző román válogatottakba.

Az U19-es keretben Adrian Văsâi szövetségi kapitány két az FK Csíkszereda két játékosára számít, Gergely Botond középhátvédre és a szélső Bărăbaș Mariusra. A Ștefănești edzőtáborban taktikai eligazítással startolt a felkészülés, de a büntetőrúgásokat is gyakorolták a fiatalok. Csütörtökön és vasárnap a bukaresti Dinamo stadionban Ciprus U19-es válogatottja ellen felkészülési mérkőzésre kerül sor.

Az U20-as válogatott Bufteán készül és Bogdan Lobonț szövetségi kapitány Csíkszeredából Casiadi-Bakó Somának küldött meghívót, de mellette ott van a Sellembereket erősítő egykori csíki akadémist Toni Suciu is. Csütörtökön 19 órakor Voluntarion Csehország hasonló korosztálya lesz az ellenfél, míg hétfőn 16 órakor Potsdamban, Németország ellen lépnek pályára. Kapusposzton a Kolozsvári CFR-től behívót kapott Hindrich Ottó is.

Az U21-es válogatott Spanyolországban fog edzőtáborozni. Az összetartásra Florin Bratu szövetségi kapitány egykori a Puskás Akadémiát erősítő Corbu Mariusnak is küldött meghívót, így a Puskás Akadémia FC NB1-es játékosa is utazik Marbellára, ahol csütörtökön Svédország, szombaton Mexikó ellen játszanak felkészülési meccset. Ugyanakkor ott van a keretben a Sepsi OSK játékosa Rares Ispas hátvéd.

A rovat legfrissebb hírei