Bölöni a Sepsi kispadján? Íme a hivatalos bejelentés


AZ OSK vezetőit meglepte a kialakult helyzet, ismerte el Hadnagy Attila.

Szerdáig vár Bölöni László edző válaszára a Sepsi OSK, közölte korábban Diószegi László tulajdonos. Nos, délután meg is jött a hivatalos bejelentés: a 68 éves sikeredző nem lesz a Sepsi mestere! Legalábbis egyelőre nem.

„Most beszéltem Bölöni Lászlóval, sajnos családi okok miatt nem vállalta a kedvenc csapatunk vezetését!”, közölte a hírt saját Facebook-oldalán Diószegi. Majd hozzátette: „Igaz, nem zárta ki, hogy a közeljövőben együtt dolgozzunk, hiszen barátjának tekint és a Sepsi OSK-t is szívében hordja és ezt nem is rejti véka alá!”. Jelentsen ez az ígéret bármit is…

Ezt követően Hadnagy Attila, a klub spotigazgatója a Székelysport.ro portálnak is elismerte: a korábbi portugál és belga bajnok Bölöni nem lesz Sepsi edzője. Mi több, Constantin Galca sem. „Váratlanul ért, hogy nem sikerült megegyezni egyik edzővel sem, mert 90 százalékra biztosak voltunk benne, hogy ha nem Bölöni, akkor Gâlcă érkezik és fordítva”, idézi a portál Hadnagyot. Aki nem rejtette véka alá, miért hiúsult meg a megegyezés Galvával: a FCSB-vel korábban bajnoki címet nyerő, majd a spanyol Espanyolt az élvonalban tartó, legutóbb a dán Vejlénél dolgozó szakember fizetési igényei miatt. „Túl nagy fizetést kért, a klub pedig nem engedheti meg, hogy nagyon drága edzőt szerződtessen”, fogalmazott egyértelműen Hadnagy.

A bukaresti sajtó korábban azt írta, Bölöni és Galca mellett két olasz mester, Walter Zenga és Cristiano Bergodi szerepel még a háromszékiek listáján. A most 61 éves, egykori klasszis, 58-szoros olasz válogatott kapus, Inter-legenda Zenga dolgozott már Romániában a National, a Steaua és a Dinamo élén, míg Olaszországban az élvonalbeli Palermo, Crotone, Sampdoria és Catania, Angliában a Wolverhampton, Szerbiában a Crvena Zvezda élén, legutóbb pedig tavaly szeptemberben a Cagliarit vezette a Serie A-ban.

Bergodi szintén komoly játékos múlttal rendelkezik, 1989-1996 között a Lazio védője volt. Ő hazájában a második osztályban (Modena, Brescia) és az élvonalban (Pescara) is edzősködött, de pályája nagy részét a Liga 1-ben töltötte a National, a Kolozsvári CFR, a Rapid, a Jászvásár, a Steaua, a Marosvásárhely, a Voltuntari és legutóbb a Craiova élén.

Hogy közülük kerül-e ki a Sepsi edzője, vagy valaki más ülhet le az új stadionját a Voluntari elleni bajnokival felavató háromszékiek kispadjára, az egyelőre talány. Hadnagy reményét fejezte be, hogy csütörtökön, legkésőbb pénteken megkapjuk a választ is.

fotó: www.facebook.com/laszlo.dioszegi.7

 

A rovat legfrissebb hírei