A Lazio egykori csapatkapitánya ülhet le a Sepsi kispadjára


Két elutasítás után ezúttal szerencsével jártak a háromszékiek.

A klub fennállása során először olasz szakember veszi át a szakmai munka irányítását a Sepsi OSK-nál: a piros-fehérek új vezetőedzője ugyanis Cristiano Bergodi lesz.

Az 56 éves szakember azt követően ülhet le a háromszékiek kispadjára, hogy elődje, Leo Grozavu vezetésével a gárda immár tíz bajnoki óta vár a győzelemre, legutóbbi hat bajnokiján pedig döntetlenre végzett. Ennek következtében a tavalyi negyedik OSK jelenleg a tabella 12. helyén szerénykedik.

A játékosként hét évig (1989-1996) a Laziót erősítő Bergodinak a Sepsi immár a kilencedik romániai klubja a National, a Kolozsvári CFR, a Rapid, a Iasi, a FCSB, a Marosvásárhely, a Voluntari és a Craiova után. De dolgozott hazájában is, ahol többek között 14 bajnokin vezette az élvonalban a Pescarát. Legutóbb, tavaly őszig a Craiovát irányította, legnagyobb sikere pedig a Rapiddal nyert Szuperkupa 2008-ban.

A Sepsi közleménye szerint Bergodi hétfőtől veszi át az együttes irányítását, szerződése pedig a szezon végéig érvényes. Egy újabb éves hosszabbítási opcióval. Amint arról korábban beszámoltunk, a háromszékiek első két opciója Bölöni László és Constantin Galca volt, ám velük nem tudtak megállapodni.

 

A rovat legfrissebb hírei