Meglepetés Szatmárnémetiben: a VSK legyőzte a bajnok Sepsit


A bajnokság két nagyágyújának első szezonbeli összecsapásán esélye sem volt a címvédőnek.

Alig két fordulót kellett várni a román élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban ahhoz, hogy összecsapjon a mezőny két kimagaslóan legerősebb csapata, a címvédő és sorozatbajnok Sepsi, valamint az örök kihívó és ezüstérmes Szatmárnémeti VSK. A találkozót a hazai pályán játszó szatmáriak nyerték meglepően simán, 78-56-ra.

Döbbenetesen rosszul kezdte a találkozót a címvédő, amely az első két negyedben mindössze 19 pontot hozott össze! Az első játékrészben a szatmáriak sem remekeltek, így csak 12-10-et mutatott az eredményjelző tábla a negyed végén. A rövidke szusszanó után viszont a VSK rákapcsolt, 26 pontot dobott –és gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzés sorsát.

A nagyszünet után valamelyest feljavult a Sepsi, de esélye sem volt megközelíteni a hazaiakat, akik a 25 pontig jutó Sparkle Taylor vezetésével a következő két negyedet is megnyerték 18-17-re és 22-20-ra.

A hazaiaknál Biszak Boglárka kezdőként 22.12 percet töltött a pályán és két pontot szerzett, míg Fodor Márta 20.26 perc alatt 4-et. A vendégeknél Orbán Nikolett volt a kezdő tagja, ő 6 pontig jutott 26.58 perc alatt.

Nagyszerűen játszott Kovács Renáta is Konstancán, ahol 13 ponttal segítette 54-52-es győzelemhez csapatát, az Agronomia Bukarestet. Nyert a Kézdivásárhely is, 57-52-re az Alexandria ellen, Debreczi Iringó 8, Tuchilus Kriszta 3 pontig jutott, míg Kozma Kriszta és Domokos Kinga nem iratkozott fel a pontszerzők közé. Nem úgy Nagy Mirne Ildikó, aki 10 ponttal segítette győzelemhez az Aradot, amely 86-46-ra söpörte el a Rapidot.

A rovat legfrissebb hírei