Rossz hír Hindrich Ottó számára – új játékost igazolt a CFR


A hetek óta várt csatár helyett újabb kapussal erősítette meg keretét a címvédő.

A topligákat megjárt játékos leigazolását jelentette be a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata hétfő délután. Ám nem a hetek óta várt argentin Facundo Ferreyráét, hanem a horvát Karlo Leticáét. Aki nem csatár, hanem kapus.

A romás sportsajtó hetekkel ezelőtt tényként közölte, hogy a Kolozsvárban folytatja pályafutását az egykori ukrán gólkirály, a Sahtar Donyeckkel háromszoros ukrán bajnok Facundo Perreyra, aki megfordult az angol Newcastle-ben, a portugál Benficában, valamint a spanyol Espanyolban és Celta Vigóban is.

Helyette hétfőn a kolozsváriak bejelentették: leigazolták az egykori horvát utánpótlás-válogatott Karlo Leticát. A 24 éves kapus a Hajduk Splitben nevelkedett, onnan igazolt 2018-ban 3 millió euróért a Brugge-höz. A belga sztárcsapatban azonban csak 12 alkalommal lépett pályára, ezt követően kétszer is kölcsönadták Olaszországba: a SPAL-nak és a Sampdoriának. A Serie A-ban két nekifutásra 11 bajnoki jött össze számára. Kolozsvárra 2024-ig írt alá – a transfermarkt.de információi szerint.

Mindez meglehetősen rossz hír Hindrich Ottó számára, a 19 éves kapus ugyanis újabb riválist kapott. Meglehetősen érdekes amúgy a hálóőrök helyzete a „Fellegvárban”. A sok évig kirobbanthatatlan Giedrius Arlauskis gyakorlatilag „eltűnt”, amióta visszatért a kispadra Dan Peterscu. Hivatalosan sérült, de arról is lehetett olvasni, hogy szerződést bontott a kolozsváriakkal. Neve azonban továbbra is szerepel a klub hivatalos honlapján, a jól értesültek viszont tudni vélik, hogy olyannyira megromlott a viszonya a régi-új edzőjével, hogy Petrescu nem számol vele. A bajnokságban Cristian Balgradean véd, cseréje pedig Hindrich Ottó. AZ Európai Konferencia Liga mindkét csoportmérkőzésén azonban a nyáron Nagyszebenből igazolt portugál Cristiano Figueiredo védett…

Hindrich amúgy tavaly a Temesvári Politehnicában szerepelt kölcsönben a második osztályban, ahol 18 évesen 18 bajnokin védett és 19 gólt kapott – 8 találkozón pedig érintetlen maradt a hálója.

fotó: cfr1907.ro

 

A rovat legfrissebb hírei