Hindrich kettőt, Románia négyet kapott Potsdamban


Az első félidőben még meg tudta őrizni kapuját a góltól a kolozsvári tehetség, a szünet után viszont kiszakadt a német gólzsák.

Alig több, mint egy hónappal az Angliában elszenvedett 6-1-es zakó után újabb komoly vereséget szenvedett az U20-as labdarúgó válogatott egy másik nagyágyú otthonában: a németországi Potsdamban 4-0-re nyertek a hazaiak.

A németek szinte az első pillanattól fogva magukhoz ragadták az irányítást és komoly fölényben játszottak. Ennek ellenére az első félidőben nem sok veszélyes támadást tudtak végigvinni a kompaktul védekező románok ellen. A legnagyobb helyzet Maximilian Beier (Hannover) előtt adódott a 42. percben, de HIndrich Ottó védeni tudott.

A Kolozsvári CFR 19 éves kapusa aztán a 60. percben már nem tudott mit tenni Paul Nebel (Mainz) büntetőjénél, majd a kinyíló román védelem ellen betaláló Emilio Kehrerrel (Freiburg) szemben sem (72.).

Ezt követően, a 75. percben Hindrichet ALexandru Silveanu váltotta, az Astra kapusa pedig a rövid idő alatt két további gólt kapott: előbb Kenneth Schmidt (Freiburg) talált be (86.), majd Kehrer duplázott (87.).

A román U20-as válogatott a két nagyhatalomtól idegenben elszenvedett kiadós vereség mellett hazai pályán egyaránt 2-1-re legyőzte Portugáliát, majd Csehországot. Angliában Hindrich csereként kapott lehetőséget, a csehek ellen pedig végig pályán volt.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei