Sima vereség Ukrajnában


Balul sikerült bemutatkozás.

 A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata az Európa Kupa első fordulójában Ukrajnában lépett pályára a BC Prometey ellen. 

A Zorán Mikes által dirigált háromszékiek nem indultak jó előjelekkel a mérkőzésre hiszen a román bajnokság rangadóján meglepő sima vereséget szenvedtek a Szatmárnémeti VSK otthonában.
 
Kamianskeban (a Prometey székhelye) egyáltalán nem várt könnyű meccs a székelyföldi csapatra… És úgy néz ki, hogy a szatmári botlás nemcsak botlás volt. Bár a csapat minőségi játékosokból áll, mégis vannak hiányposztok. Például az irányító poszt, de a védekezés sem volt egyben.
 
Ennek pedig meg is lett az eredménye. Az ukránok szép fokozatosan negyedről negyedre léptek meg ellenfelüktől és végül 22 pontos győzelmet arattak.
 
A csoport másik meccsén a török Elazik Il Özel Idare 74–67 arányban győzte le az UNI Győrt. A következő fordulóban a Sepsi-SIC, október 20-án, a török alakulatot fogadja.
 
Európa Kupa, B csoport, 1. forduló 
BC Prometey – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 86–64 (19–15, 29–23, 19–14, 19–12)
A Sepsi-SIC pontszerzői: Pašić, Wallace 14, Miljković 5, Baș 12, Fraser 24, Ghizilă 4, Orbán 2, Cătinean, Neagu, Croitoru, Podar 3.
 
Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei